Automationsingenjör

Automationsingenjör

Vill du ha en spännande och utvecklande roll som automationsingenjör på ett företag i framkant och som värdesätter en öppen och trivsam företagskultur? Nu söker vi dig som brinner för problemlösning och som vill tillhöra Kieback&Peters kompetenta team!

Om företagetKieback&Peter är en av Europas ledande leverantör inom fastighetsautomation med lång tradition bakom sig. Idag har Kieback&Peter spetskompetens för energieffektiviseringar genom smarta lösningar som fastighetskommunikation med t.ex. BACnet, Lonworks, Enocean, M-bus och Modbus protokoll. Globalt har Kieback&Peter ca 1400 medarbetare och ett stort produktsortiment med över 6000 artiklar såsom ventiler, ställdon, givare, automationscentraler där all tillverkning sker i Tyskland. Kieback&Peter är kända för att med hög kvalitet och ledande teknologi skapa användarvänlighet i komplexa system. Detta är en platt organisation med korta beslutsvägar. Vi erbjuder samtidigt en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling.
För mer information om Kieback&Peter, besök https://www.kieback-peter.de/se-sv

ArbetsuppgifterI rollen som automationsingenjör tilldelas du projekt inom fastighetsautomation som du sedan arbetar med självständigt men med stöttning från kollegor. Arbetsuppgifterna innebär hela kedjan från att läsa in sig på projektspecifikationen/kravspecifikationen, samla uppgifter från andra projektörer så som rör, vent och el, upprätta betalningsplan samt delta i projekteringsmöten. Utifrån kravspecifikation utformar du driftkort samt upprättar materiallistor. Vidare konstruerar du styr-apparatskåp i en enklare CAD-miljö samt upprättar tillhörande dokumentation så som drift- och underhållspärmar. Vid behov stöttar du elektrikerna och driftsättarna med lösningar i de problem som kan uppstå vid installation.

Formella krav
  • Relevant högskoleutbildning så som ingenjörsutbildning mot data eller el alternativt avslutad gymnasial utbildning med inriktning mot el eller teknik samt några års erfarenhet av en relevant roll.
  • Generell teknisk förståelse är ett krav för att lyckas i rollen
  • Erfarenhet av fastighetsautomation är starkt meriterande
  • Erfarenhet av roller som tekniker där du arbetat med driftsättning är meriterande
  • Kunskaper i CAD är meriterande men inget krav
  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för konstruktion, beräkning och problemlösning. Vidare har du en god teknisk och praktisk förståelse inom fastighetsautomation. Du har inget problem med att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och kan själv strukturera upp ditt arbete och driva dina processer vidare. Du är en person som har kunden i fokus och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du anstränger dig för att leverera lösningar till dina kunder. Vidare är du en positiv teamspelare som förstår vikten av att vara noggrann och säkerställer kvalitet i allt du gör.

Övrig information
Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Kieback&Peter

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Ystad
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval, och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Konstruktör, handläggare, byggnadsautomation, fastighetsautomation, CAD, ventilation, el, ingenjör, heltid, automationsingenjör, PLC, DDC, automation
Mer info
Område Ystad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.