Treasury analyst

Treasury analyst

Finans

Vill du bygga upp och ansvara för bankens säkerställda obligationsupplåning?

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder en spännande och utvecklande roll där du får möjligheten att vara delaktig i uppbyggandet av bankens säkerställda obligationsprogram. Du blir en betydelsefull del i att vidareutveckla bankens finansiella struktur med stor påverkan på bankens resultat. I din roll kommer du att arbeta tillsammans med Ekonomi-och Finanschef och andra inom avdelningen, och samarbeta med andra kollegor och externa partner för att säkra utvecklingen och hanteringen bankens finansiering.

I Sparbanken Syd blir du del av ett engagerat team som tillsammans arbetar för att utveckla banken vidare för att skapa goda resultat för våra kunder, för banken och för samhället.

Vilket ansvar har du?

Som Treasury analyst arbetar du med bankens hantering av extern upplåning, likviditetshantering och förvaltning av bankens likviditetsportfölj, bankens placering av överskottslikviditet, finansiella risker och regelefterlevnad på området. Du hanterar även relationer gentemot andra banker och ratinginstitut. I arbetet ingår hela bredden av arbetsuppgifter från strategiskt arbete till genomförande och uppföljning.

Vem är du?

I första hand söker vi dig som har några års erfarenhet från liknande roller. Förmodligen har du varit inom bank tidigare, men du kan även ha arbetat på ett större företags treasury avdelning, eller som konsult mot bank och finanssektorn. Du har en examen från högskola eller universitet inom ekonomi och troligen med inriktning finansiering.

Du har erfarenhet och kännedom av finansiella marknader och de finansiella regleringar som påverkar arbetet. Du har goda kunskaper om finansiella instrument, transaktioner och finansiella risker. Du är även duktig på diverse affärs och ERP-system samt en avancerad användare av MS Office.

I denna spännande roll söker vi någon som har ett stort driv och intresse för de finansiella marknaderna. Du är engagerad i ditt arbete, vill utvecklas och tycker om att ta ansvar och vara med och påverka. Du har en analytisk förmåga och är strukturerad och noggrann. Du kan arbeta både strategiskt med planering och praktiskt med genomförande och uppföljning. Du drivs av att hitta enkla lösningar på komplicerade problem och god förmåga att kommunicera och etablera relationer med personer i olika roller och på olika nivåer. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt samtidigt som att du bidrar till ett positivt klimat i gruppen

Visst låter det spännande?

Välkommen med din ansökan!

Du söker tjänsten via denna denna länk.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med Roi Rekrytering. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringen är du välkommen att kontakta Johanna Isberg, johanna.isberg@roirekrytering.se, 0705-843383

Sparbanken Syd är landets äldsta och Sveriges enda självständiga sparbank. Istället för ägare har vi huvudmän utan utdelningskrav. Därför kan vi återinvestera vår vinst för att skapa värde för våra kunder och för samhället. Vårt syfte är att hjälpa kunder att förverkliga goda idéer så att vi tillsammans bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Vi gör det genom ett brett erbjudande av finansiella tjänster, som tillhandahålls av professionella och engagerade rådgivare. Vi är 160 medarbetare på nio fysiska kontor och ett digitalt kontor. År 2017 var vår affärsvolym på drygt 34 miljarder SEK.
Mer info
Område Ystad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec (46 dagar kvar)