Skolsköterska

Skolsköterska

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Dammsdalskolan i Vingåker är en riksupptagande internatskola som specialiserat sig på barn och ungdomar inom autismspektrumtillstånd. På Dammsdalskolan finns plats för 38 elever mellan 12 och 21 år. Vi erbjuder en helhetslösning med skola och boende inom ramen för fyra skolformer, grundsär-/grundskola och gymnasiesär-/gymnasieskola.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande, organisera läkarmottagning, samt utföra enklare sjukvårdsinsatser. Du samarbetar med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.
Du ingår i Dammsdalskolans Elevhälsoteam och tillsammans med övriga i elevhälsan delar du ansvaret för elevhälsans uppdrag. I din uppgift ingår att utveckla verksamheten och vara aktiv i våra utbildningsinsatser internt. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt och vara en viktig part i elevhälsoarbetet.
Arbetet innebär höga krav på självständighet och ansvarstagande. Detta innebär att: ta del i och utveckla det främjande och förebyggande arbetet, arbeta med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer, vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i medicinska frågor, ha insikt i betydelsen av olika professioner och genomföra hälsosamtal
Dokumentation sker i NCS Cross journalföringssystem.

Din kompetens

Vi söker Dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och unga. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Det är viktigt att du vill arbeta för utveckling och lätt kan ta till dig andra metoder utanför traditionell sjukvård. Du är lyhörd, engagerad och har ett pedagogiskt synsätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Meriterande är om du har kunskap inom Neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF), hälsa och kost.
Vi värdesätter egenskaper såsom flexibilitet, samarbets- och organisationsförmåga. B-Körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning på heltid, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Rektor Marie Nyberg, 0151-52 43 50 eller 070-682 76 00.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Dammsdal!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2019-11-15
Intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Marie Nyberg
Telefon 0151-52 43 50
Område Vingåker
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionsormland.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.