Hoppa till innehåll
Teknia Vimmerby AB logotyp

Vi söker en verktygstekniker till Teknia i Vimmerby

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du tidigare arbetat som verktygstekniker, eller har du ett brinnande intresse för verkstadsteknik? Är du en person som är ansvarstagande, driven och har ett extra öga för detaljer? Vi söker nu dig som vill ta sig an rollen som verktygstekniker på Teknia Vimmerby AB. Välkommen med din ansökan redan idag!

Teknia Vimmerby AB är företaget med en automatiserad och högteknologisk produktion som idag är ett av det mest avancerade pressgjuterierna. Tidigare namn på företaget var Svensk Tryckgjutning, som sedan våren 2023 nu tillhör den internationella koncernen Teknia Manufacturing Group som är specialiserad på metall- och plastkomponenter baserat på ett brett spektrum av teknologier. Teknia Vimmerby AB tillverkar produkter inom deras spetskompetensområde; komplexa pressgjutna komponenter till bilar, transportindustrin och elektronikutrustning.

Arbetsuppgifter & ansvarsområden:

I rollen som verktygstekniker kommer du huvudsakligen samarbeta och arbeta nära verktygchef för att säkerhetsställa att reparation, underhåll samt service av verktyg dokumenteras och utförs på ett korrekt sätt. Du har även ansvar för verktygslager och dess dokumentation, åtagande i att specifika skyddsföreskrifter efterföljs och kontroll över att den skyddsutrustning som krävs används i arbetet. Det kommer även förekomma kontroll av eventuella kvalitetsavvikelser, som därefter ska rapporteras till berörda parter.

Kompetens & utbildningskrav:
  • Grundläggande kunskap inom verkstadsteknik
  • Förståelse för de defekter som kan uppstå i arbetsprocesserna
  • Goda kunskaper inom svetsning, främst aluminium och rostfritt
  • Goda kunskaper i återställande av formgivandeytor gällande gjut- & klippverktyg
  • Behärska det svenska språket, skift och tal
  • Kunskap i MS Office
  • Truckkörkort samt traverskort
Meriterande:
  • Erfarenhet av styrda maskiner
  • CAD/CAM
Personliga egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha god samarbetsförmåga med andra medarbetare men även kunna arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är en flexibel och lösningsorienterad person. Tidigare erfarenheter som verktygstekniker är meriterande, vi ser gärna att du har ett tekniskt- samt mekaniskt intresse. För denna tjänst söker vi dig som har ett driv, engagemang och har en positiv inställning till arbetet. Du bör vara noggrann och ha ett extra öga för detaljer eftersom daglig dokumentation och kontroll av verktyg är en huvudsaklig uppgift som verktygstekniker.

Arbetstid: Dagtid/2-skift

Anställning: Visstidsanställning 6 månader med chans till förlängning

Tillträde: Löpande med start omgående

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Teknia Vimmerby AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.