Hoppa till innehåll
AB Mek & Maskin Markvårdsmaskiner Vimmerby logotyp

Regions-och Eftermarknadschef till Mek & Maskin / Kärcher Municipal

Ansök nu
Har du drivet och viljan att fortsätta utvecklingen av ett spännande bolag i maskinbranschen? Har du dessutom erfarenhet av en ledande position och trivs i en affärsnära roll med fokus på eftermarknad?
Då kan rollen som Regions-och Eftermarknadschef för Mek & Maskin / Kärcher Municipal i Vimmerby vara rollen för dig!


Om Mek & Maskin / Kärcher Municipal
AB Mek & Maskin Markvårdsmaskiner har över 35 års erfarenhet av att saluföra och serva markvårdsmaskiner. Genom åren har de utvecklats och gått från en renodlad serviceverkstad till att vara en totalleverantör av maskiner, tillbehör, reservdelar och service. Deras affärsidé är att erbjuda maskiner av hög kvalitet och en mycket god verkstadsservice. Deras kunder ska finna dem pålitliga och snabba med att uppfylla deras behov av goda maskinfunktioner. Kunderna finns främst inom offentlig verksamhet men också bland egna företagare och privatpersoner. 

Sedan 1 maj 2020 är Mek & Maskin en del inom Kärcherkoncernen, och sedan 2023 återfinner man dem inom Kärcher Municipal som fokuserar på markvårdsmaskiner.

Om tjänsten Regions-och Eftermarknadschef 
Rollen som Regions-och Eftermarknadschef är en bred operationell roll med fokus på att driva och utveckla regionkontoret samtidigt som man äger uppdraget att utveckla Kärcher Municipals eftermarknadsarbete. 
Det övergripande syftet med rollen därför att utveckla och maximera försäljning och lönsamhet för verksamheten i regionen genom alla relevanta försäljningskanaler och tillsammans med ditt team säkerställa en välfungerande eftermarknad för hela bolaget. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för att utveckla och maximera försäljning och lönsamhet i regionen på kort och lång sikt – sätta budget och målsättningar med fokus på regionen.
 • Utveckla och ansvara för att driva eftermarknadsaffären för regionen.
 • Utveckla och implementera effektiva verkstadsprocesser i hela bolaget och hos partners inkl prissättning, reservdelar, tillgänglighet, servicenivåer, garantier med mera.
 • Med fullt personalansvar stötta, coacha och leda regionens medarbetare (tekniker och säljare)
 • Representera Mek & Maskin på mässor och kundmöten.
 • Säkerställa att Regionen efterlever regler och lagkrav samt har relevanta avtal på plats vad gäller lokaler, försäkringar med mera.
Om dig
För att ha rätt bakgrund till rollen så har du sannolik erfarenhet från en ledande position i ett maskin/industri-bolag och är van att både driva försäljning och/eller eftermarknad såväl som att du har har koll på tekniska aspekter kring maskiner.

För att passa i rollen som Regions-och Eftermarknadschef för Kärcher Municipal i Vimmerby trivs du sannolikt i en hands-on roll i en prestigelös organisation. Du kommer med ett inre driv, får saker ur händerna och har genom ditt coachande ledarskap förmågan att få med dig ditt team på resan! Vidare har du en god samarbets-och kommunikativ förmåga oavsett om det är med ditt team, samarbetspartner eller kund.

Viktigt för tjänsten är:
 • Gedigen affärsmässig förståelse och erfarenheter företrädelsevis från eftermarknad inom maskinförsäljning.
 • Ledarskapserfarenheter med ansvar för Servicepersonal samt gärna säljare.
 • En teknisk förståelse och intresse för maskiner och komponenter med förmåga att sätta dig in i Kärcher Municipals sortiment för att stötta tekniker i kunddialoger, samt driva eftermarknadssidan gentemot kunder och samarbetspartners.
 • Förståelse för administrativa och finansiella processer och flöden.  
 • Erfarenhet att arbeta i Officepaketet (Excel) samt affärssystem.
 • Förhandlingserfarenhet.
 • B-körkort.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.
 • Möjlighet att resa i tjänsten samt närvara på möten utanför normala affärstimmar.
Meriterande:
 • Branscherfarenhet av maskiner inom Markvård.
 • Erfarenhet av affärssystemet Pyramid.
Övrigt
Start: Efter överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Vimmerby
Lön: Månadslön + Bonus.

Finner du tjänsten som Regions-och Eftermarknadschef för Mek & Maskin / Kärcher Municipal som intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 okt. 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare