Controller till Ljunghäll

Controller till Ljunghäll

Som controller har du en nyckelroll i Ljunghälls fortsatta utveckling. Dina analyser och rapporter hjälper ledningen att ta kloka beslut gällande investeringar, affärer och nysatsningar. Låter det intressant? Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Om företaget

Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.

Dina arbetsuppgifter

Controllern på Ljunghäll ansvarar för bolagets interna rapportering, ser till att produkterna som produceras och säljs är lönsamma och arbetar för att öka organisationens medvetenhet kopplat till affärsplaner, siffror och prognoser. I det dagliga arbetar du som stöd och bollplank till resultatansvariga chefer och ledningsgrupp gällande analyser, ekonomistyrning, rapportering och övriga delar som ingår i rollen (se nedan).

Ett axplock av arbetsuppgifter / ansvarsområden
  • Budgetering, prognostisering och uppföljning av resultat och verksamhet
  • Efterkalkyler av projekt och produkter samt underhåll och uppdateringar av kalkyldata och kalkylparametrar
  • Förbereda underlag och stödja CFO samt "verksamheten" (produktion, chefer, arbetsledare) med beslutsstöd för exempelvis investeringsbedömningar.
  • Analyser av produkt- och kundlönsamhet
  • Ansvar för anläggningsregister
  • Analyser för prissättning till kund.
I rollen samarbetar du med flertalet funktioner, däribland produktion, LEAN-manager, ledning och rapporterar du till CFO.

Din profil

För att du ska vara framgångsrik i rollen ser vi att du är civilekonom alternativt har en ingenjörsexamen med inriktning industriell ekonomi och gärna några års erfarenhet av internredovisning och kalkylering i en industriell miljö.

Utöver ovanstående ser vi att du:
  • Har mycket goda kunskaper i Excel
  • Har Goda kunskaper i Office programmet
  • Kan göra dig väl förstådd, skriftligt och muntligt, på engelska
Det är även meriterande om du:
  • Har erfarenhet av SAP
I rollen får du möjlighet att påverka många delar av verksamheten och du samlar data (information) från såväl system, människor och maskin. Det är därför viktigt att du som person känner dig trygg i och ser värdet av att samarbeta med andra funktioner i verksamheten. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper där vi värderar självständighet, initiativtagande, förmåga att se helhet, analys samt mål- och resultatfokus.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Ljunghäll med Skill. Välkommen att ställa frågor om tjänsten våra rekryteringskonsult Rasmus Rosander på Skill tel. 0721-412848 eller Rasmus.rosander@skill.se. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, vilket kan göra att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Passa därför på att skicka din ansökan redan idag!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Kontaktperson Rasmus Rosander
Telefon 0721412848
Område Vimmerby
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://skill.se/lediga-jobb/ekonomi-jobb/controller-till-ljunghall/
Sista ansökningsdag 16 nov 2020 (26 dagar kvar)