Arbetsledare till Ljunghäll

Arbetsledare till Ljunghäll

Är du en driven och ansvarsfull ledare som trivs med att arbeta nära produktionen? Då tror vi du kommer trivas, utmanas och utvecklas i rollen som value stream leader hos oss på Ljunghäll!

Om företaget
Ljunghäll ägs av italienska Gnutti Carlo SPA och tillsammans bildar vi en global aktör med över 4 000 anställda i Sverige, Italien, Tyskland, Tjeckien, Storbritannien, Österrike, Indien, Kina, USA och Kanada. Ljunghäll pressgjuter aluminiumdetaljer till fordonsindustrin och i vår nisch är Ljunghäll det ledande företaget i norra Europa. Vårt moderbolag, Gnutti Carlo är världsledande inom utveckling och leverans av kraftiga och högpresterande ventilstyrnings- och bränsleinsprutningskomponenter för bygg-, jordbruks-, marin-, generator- och transportmotorer.
Vill du veta mer om Ljunghälls tillverkningsprocess? Gå in via länken: https://www.youtube.com/watch?v=CcafQoVD2GY

Dina arbetsuppgifter
Som Value Stream Leader (VSL)/Arbetsledare har du personalansvar och det är din uppgift att leda och fördela arbetet på skiften. En viktig del är att stötta, motivera och utveckla medarbetarna och att verka för en effektiv produktionsprocess utifrån LEAN-principerna. Du har även arbetsmiljöansvar enligt uppgiftsfördelning.

Rollen infattar bl a:
  • Se till att driften av produktionen sker på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt, för att säkerställa leverans enligt plan.
  • Personalansvar, såsom ansvar för bemanning/rekrytering, lönesättning, utvecklingssamtal och tillsammans med produktionschef resursplanera och ha visst budgetansvar.
  • Instruera och utbilda operatörerna i korrekt användning av maskiner och utrustning, enligt kontroll- och arbetsinstruktioner.
  • Tillse att uppsatta policys, rutiner och processer inom kvalitet, yttre miljö och arbetsmiljö/hälsa och säkerhet efterföljs.
  • Driva och följa upp arbetet med ständiga förbättringar.
  • Svara på avvikelser och ta fram åtgärder samt analysera och följa upp dessa.
  • Leda Sprint Meetings samt delta aktivt på möten som är kopplade till VSL-rollen, bidra med information.
  • Skapa delaktighet och motivation hos medarbetarna.
Din profil
Vi söker dig som har tidigare arbetsledande roll och erfarenhet av personalansvar på tillverkande företag, har god teknisk kompetens och goda kunskaper inom produktionsprocessen.

Då tjänsten innebär mycket kommunikation med olika funktioner på företaget krävs goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du är en person som motiveras av att nå leveransmål. Tempot är högt och vi söker dig som trivs i en snabbt föränderlig miljö. Du är lösningsfokuserad och gillar att jobba med problemlösning.

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar Ljunghäll med Skill. Välkommen att ställa frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Rasmus Rosander på tel. 0721-412848 eller Rasmus.rosander@skill.se. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden, vilket kan göra att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Passa därför på att skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info