Affärsområdeschef för Vattenkraft

Affärsområdeschef för Vattenkraft

Nu finns möjligheten att bli en del av energikoncernen Skånska Energi där all kraftproduktion har sitt ursprung i förnybara energikällor. Vår nuvarande affärsområdeschef går i pension och vi söker dig som vill fortsätta att driva, leda och utveckla affärsområdet produktion. Är du en engagerad ingenjör och ledare med intresse och nyfikenhet för vattenkraft är du rätt person för oss!

DIN VARDAG

Du ansvarar för att leda, driva och utveckla affärsområdet produktion, som i dagsläget innefattar elproduktion i 13 mindre vattenkraftverk i Småland och Skåne. Du rapporterar direkt till vår VD och ingår i koncernens ledningsgrupp. Du har ett nära samarbete med samt personalansvar för vårt team av tekniker, som ansvarar för driften av våra vattenkraftsanläggningar. Det här är en bred och självständig roll med stort ansvar och möjlighet att påverka. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
  • projektledning i underhålls-, ombyggnads- och investeringsprojekt.
  • ansvar för att regelverk uppfylls avseende anläggningar, dammsäkerhet m.m.
  • optimering av produktion och förbättring av drifts- och kostnadseffektivitet.
  • samarbete med externa entreprenörer och genomförande av upphandlingar.
  • kontakt med myndigheter, länsstyrelser och branschföreningar, aktivt engagemang för "småskalig vattenkraft".
  • strategiskt ledningsgruppsarbete, budget, verksamhetsplanering och månatlig rapportering.
  • delaktighet i driften och stöd till teknikerna vid behov
Här får du möjlighet att arbeta på en arbetsplats med starkt miljöengagemang, nytänkande och teamanda. Vi har korta beslutsvägar, är jordnära och arbetar ständigt framåt. Placeringsort kan diskuteras, men är troligen hemifrån och med fördel i Vetlanda eller inom rimligt pendlingsavstånd. Detta då majoriteten av våra vattenkraftverk finns där, liksom driftteknikerteamet. Tjänsten innebär en del resor.

VEM ÄR DU?

Du är en erfaren ingenjör, med fördel inom elkraft eller mekanik. Det är en fördel om du har erfarenhet från vattenkraft, men vi ser även att du kan ha en bakgrund från annan energiproduktion eller processindustri. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet, men för rätt person finns möjlighet att växa in i ledarrollen. Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Som person har du lätt för att arbeta självständigt, men trivs även att samarbeta med människor. Du är relationsbyggande, initiativtagande, prestigelös och lyhörd. Du är även tålmodig, ihärdig, långsiktig och rak i din kommunikation.
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 070-3018279
Område Vetlanda
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Teknik & Ingenjör, Elkraft, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 30 juli (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skånska Energi är en oberoende energikoncern som erbjuder klimateffektiva helhetslösningar inom energiområdet till konsumenter, företag och offentliga organisationer. Verksamheten består av fyra områden: Produktion, Elnät, Elhandel och Energilösningar. Dessa områden samverkar för att uppnå den gemensamma målsättningen att all kraftproduktion, all levererad el och alla de energilösningar vi tillhandahåller ska ha sitt ursprung i förnybara energikällor. Koncernen har cirka 65 anställda, omsätter cirka 300 miljoner kronor och är listad på Nasdaq First North Stockholm. För mer information, besök gärna www.skanska-energi.se.