Hoppa till innehåll
SVENSKA KRAFTNÄT logotyp

Underhållsledare - skogligt underhåll, södra Sverige

Ansök nu
Har du ett gediget skogligt intresse och erfarenhet av att arbeta med skogligt underhåll, då kan det här vara rätt utmaning för dig! Som underhållsledare får du en betydelsefull roll med ansvar för det skog-liga underhållet i ledningsgatorna, södra Sverige.

Hos oss på division Nät får du vara med att bygga ut och underhålla transmissionsnätet. För att möta samhällets behov behöver vi bygga 30 mil ledningar och driftsätta 20 stationer per år. Ansök idag och få chansen att vara med och lysa upp Sverige!

Om tjänsten

I rollen som Underhållsledare blir du beställare av skogliga underhållsåtgärder i ditt geografiska område. Du ansvarar för:
 • Beställa skogliga underhållsåtgärder
 • Uppdatera och revidera de skogliga underhållsplanerna
 • Följa upp och kvalitetssäkra pågående och utförda arbeten
 • Budget
 • Styra och följa upp den underliggande entreprenörsorganisationen
 • Systematiskt arbetet kring frågor som berör hälsa, miljö, säkerhet och kvalité
Övriga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:
 • Hantera ärenden och förhandlingar gentemot markägare, skogsbolag, länsstyrelser samt andra myndigheter.
 • Hantera uppföljning av skogliga underhållsåtgärder samt dra slutsatser om förändringar utifrån uppföljning och omvärldsförändringar.
 • Miljöarbete - som exempelvis att arbeta med biologisk mångfald i ledningsgator.
 • Delta i och vid behov driva utveckling av system och metoder som rör det skogliga underhållet, delvis tillsammans med andra nätägare.
Som Underhållsledare tillhör du enheten Ledningsunderhåll som ansvarar för förvaltningen av ca 15 000 km ledning och ca 60 000 ha ledningsgator.

Placeringsort; Lämplig ort i ditt geografiska ansvarsområde då du blir hemstationerad.

Om dig

Tjänsten passar dig som är kommunikativ och som gillar att hitta kreativa lösningar på skogliga utmaningar och som trivs i en roll där du får påverka och bidra till Svenska kraftnäts utveckling inom skogligt underhåll.

För att lyckas behöver du ha även god förmåga att förmedla budskap till skogsägare, skogliga tjänstemän och andra aktörer. Du har en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt och förstår vikten av att samarbeta med andra för att nå bästa resultat. Vi lägger även stor vikt vid att du är ansvarstagande, självständig i ditt arbete och en van beslutsfattare.

Vidare har du god förmåga att skapa en tydlig bild av nuläget, att se lösningar på utmaningar som kommer din väg och planera på ett effektivt och strukturerat sätt.

Är du, precis som vi, intresserad av ny teknik som kan effektivisera det skogliga underhållsarbetet? Då väntar vi med spänning på att få läsa din ansökan!

Bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med skog; röjning och avverkning samt förståelse för vad som påverkar budget för skogliga åtgärder.

Du som söker är utbildad Jägmästare, Skogsmästare eller har erhållit motsva-rande skoglig bakgrund på annat sätt. B-körkort är ett krav, liksom att du har god kapacitet att röra dig i fält.

Vi ser gärna att du har kunskaper i GIS (Esris produkter såsom ArcGIS Online och ArcGIS Field Maps). Har du erfarenhet av att arbeta med rättsliga frågor och tvis-ter rörande intrång är det också meriterande likväl som erfarenhet från förhand-lingar med markägare och myndigheter.

Bra att veta
 • Tjänsten är placerad på lämplig ort inom det geografiska område, du blir hemstationerad.
 • Resor förekommer 1- 2 dagar i veckan. Kan planera sitt resande mycket efter sig själv
 • Sista ansökningsdag 7 juni 2023
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning
Kontakta gärna rekryterande chef Pethra Gustavsson, tel. nr. 010-475 84 56 alternativt ansvarig rekryterare Sofia Enoksson, tel. nr. 010-745 97 73. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010-475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Övrig information
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan ett beslut om anställning fattas kommer en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) att genomföras i de fall befattningen innebär hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller deltagande i säkerhetskänslig verksamhet. Om anställningen avser befattning i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövningen även att innefatta en registerkontroll och, i vissa fall, en särskild personutredning.
För anställning på Svenska kraftnät krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

För mer information om säkerhetsprövning

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Lär känna Svenska kraftnät och hur det är att arbeta hos oss:

Lär känna oss på Svenska kraftnät
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är systemansvarig myndighet för kraftsystemet i Sverige och som förvaltar och utvecklar Sveriges transmissionsnät för el. Svenska kraftnät är också elberedskapsmyndighet och tillsynsvägledande myndighet i frågor om dammsäkerhet samt tillsynsmyndighet för elförsörjningens säkerhetsskydd.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare