Redovisningsekonom till Svevia i Växjö

Redovisningsekonom till Svevia i Växjö


Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos Svevia får du göra både och. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas och utveckla andra som en specialist på väg- med engagemang, samarbete och ansvar. Vill du dela väg med oss?

Dina arbetsuppgifter
Som Redovisningsekonom hos Svevia kommer du ingå i ett härligt team på 12 personer. Tillsammans med dina kollegor kommer du dagligen arbeta med varierande uppgifter inom löpande redovisning, bland annat balanskontoavstämningar, registerhantering och punktskatter. Du kommer även via support hjälpa och stötta organisationens ekonomer och arbetschefer runtomkring i Sverige med deras ekonomiska frågeställningar.

I rollen som Redovisningsekonom hos Svevia kommer du även att:
*Hantera månads- och årsbokslut.
*Hantera momsärenden och momskontroller inklusive deklaration. Momshanteringen inkluderar flera olika typer av moms, bland annat EU-moms, norsk moms, byggmoms och import/export-moms.
*Dagligen hantera intern support kring ekonomiska frågeställningar.
*I rollen kommer du även på sikt få ta ett ansvar för organisationens krav och kredithanteringsarbetet där du får möjlighet att vidareutveckla befintliga rutiner, manualer och processer.
Som medarbetare hos Svevia kommer du verka i en arbetsmiljö där alla hjälps åt att hantera och utföra de ärenden och arbetsuppgifter som kommer löpande. Ni sitter tillsammans i ett öppet kontorslandskap i ljusa lokaler beläget centralt i Växjö. Hos Svevia kommer du ingå i en prestigelös arbetsgrupp som älskar att ha roligt tillsammans på jobbet. I rollen som Redovisningsekonom kommer du rapportera direkt till Chef för Ekonomistöd.

Din profil
Vi söker dig som har mångårig arbetslivserfarenhet inom ekonomi, gärna från en större organisation. Du har i tidigare yrkesroller arbetat med krav- och kredithantering samt momsarbete och ser det som en naturlig del av ditt dagliga ansvarsområde. Vidare är du duktig på Excel och har erfarenhet att arbeta inom större affärssystem.

För att trivas hos Svevia är du som söker serviceminded och förstår vikten av en tydlig och pedagogisk kommunikation. Du är socialt och analytiskt lagd och mår som bäst på arbetet när du både får hjälpa, stötta och samarbeta nära dina kollegor. I ditt arbete är du lösningsorienterad, nyfiken och brinner för att ständigt hitta nya tillvägagångsätt. Vidare trivs du i en miljö som kontinuerligt utvecklas och där fokus finns på hållbarhet och långsiktiga lösningar.

För att vara aktuell har du som söker:
*Universitets- eller högskoleutbildning inom Ekonomi.
*Tidigare arbetslivserfarenhet inom löpande redovisning.
*Erfarenhet inom krav- och kredithantering samt momsarbete.
*Mycket goda kunskaper i Excel.
*Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Har du som söker tidigare arbetat i Agresso ser vi det som positivt för tjänsten.

Övrig information
*Placeringsort: Växjö
*Start: Enligt överenskommelse
*Varaktighet: Tills vidare
*Arbetstid: måndag-fredag, dagtid
Svevia har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Har du frågor angående tjänsten så kontakta gärna ansvarig rekryterare på Maxkompetens, Lisa Andersson på telefon 073-436 81 02.

Urval och intervjuer kommer ske löpande i denna process så ansök gärna på www.maxkompetens.se redan idag!
Ansökningar via e-post mottages ej på grund av GDPR.

Om Maxkompetens
Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och har kontor på fem orter fördelade på Kristianstad, Växjö, Halmstad, Borås och Stockholm. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och varje dag har vi ca 280 konsulter ute på uppdrag. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.

Om kunden
Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vi är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige där vi finns på över 100 platser med 2200 anställda. Hos Svevia blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Svevia har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Framgången skapar vi som ett lag. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Läs mer om Svevia på deras hemsida: https://www.svevia.se/

Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.maxkompetens.se
Sista ansökningsdag 18 feb 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och har kontor på fem orter fördelade på Kristianstad, Växjö, Halmstad, Borås och Stockholm. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och varje dag har vi ca 280 konsulter ute på uppdrag. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri.