Hoppa till innehåll
Vill Du bli en av oss? Vi söker nu en:
Kvalitets- och hållbarhetschef

Detta är vi:
Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv arbetsmiljö där alla jobbar tillsammans över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Du ansvarar för Kvalitetsavdelningen där vi i dagsläget är tre direktrapporterande medarbetare med olika uppdrag och erfarenheter. Du leder också befattningen miljökoordinator som jobbar med de frågorna som en del av ordinarie arbete. Vi samarbetar och hjälper varandra för att slutföra och uppnå Fogmakers gemensamma mål. Vår vision är att jobba nära kunder, leverantörer och partners som är lokaliserade världen över. Din arbetsplats är på kontoret i Växjö.

Ditt uppdrag
Fogmaker utvecklar, producerar och säljer en säkerhetsfunktion till krävande automotivkunder. Detta ställer höga krav på samtliga processer i affären från våra egna, leverantörers samt våra återförsäljares!

Som kvalitets- och hållbarhetschef är du övergripande kontrollinstans för vår förmåga att efterleva kraven från ägare, kunder, certifieringsorgan och andra intressenter i hela kedjan, Fogmakeraffären. Den är komplex och spänner över egen produktutveckling, certifiering av processer och produkter, leverantörsval, leverantörernas processer, våra egna processer och återförsäljarnas processer. Du har befogenheten att stoppa alla processer och leveranser som äventyrar efterlevnaden av kraven.

Du är också ansvarig för processerna, Revidera, Miljö, Avvikelsehantering och Partner audit (Uppföljning av våra återförsäljare). Alla processerna behöver fortsatt utveckling för att nå våra mål på effektivitet och kvalitet.

Våra kunder och partners finns över hela världen, vilket gör att tjänsteresor kan förekomma. Den externa kommunikationen sker i huvudsak genom en avvikelsedatabas och via mail - på engelska. Internt är det svenska som gäller. Så självklart hanterar du utan några som helst problem både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Kompletterande språk är meriterande.

Vem är Du?
Vi letar efter Dig som kan lyfta vårt kvalitets- och hållbarhetsarbete ytterligare en nivå. Du har flera års erfarenhet av strategiskt kvalitetsarbete inklusive produktutveckling med produkt- och funktionsansvar.

Du är van vid internationella kontakter och att ta affärsmässiga beslut på egen hand. Du känner dig trygg med att göra leverantörsrevisioner och kan se framför dig hur de arbetssätten återanvänds i återförsäljarledet.

Erfarenhet av montering och fordonsindustrin, samt certifikaten IATF 16949, ISO 9001 och 14001 är meriterande.

Du arbetar på ett självständigt, strukturerat, kvalitetssäkrat, långsiktigt och affärsmässigt sätt för att driva och utveckla vårt kvalitets- och miljöarbete. Självklart har Du erfarenhet av att leda personal och utveckla organisation och arbetssätt. Du uppskattar högt tempo och snabba förändringar.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Du har ett helikopterperspektiv och en förmåga att med ett långsiktigt perspektiv kunna sätta upp mål för framtiden.

Låter det intressant?
Vill Du veta mer - hör gärna av Dig till mig, Axel Carlsson, Operation Manager, axel.carlsson@fogmaker.com eller 072 - 249 9044.

Du skickar in din ansökan till HR-chef Birgitta Mattsson på birgitta.mattsson@fogmaker.com snarast möjligt, dock senast 2023-12-03. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp för utannonserad tjänst!
Fogmaker International AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
03 dec. 2023 (1 dag kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Axel Carlsson
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Fogmaker International AB är ett expansivt bolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter säljs/levereras till OEM-kunder och återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat nära 300 000 system i nära 70 länder. Fogmakers system finns utöver bussar också i skogs-, jordbruks- och entreprenadmaskiner samt i flygplats- och gruvfordon.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Vi satsar på vår personal och har mycket nöjda medarbetare. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare.
http://www.fogmaker.com

Fler jobb från samma arbetsgivare

Växjö
Organisation & ledning
Företagslogga

Liknande Jobb

Växjö
Organisation & ledning
Företagslogga
Alvesta
Organisation & ledning
Företagslogga
Växjö
Organisation & ledning
Företagslogga