Hoppa till innehåll

Återförsäljaransvarig, Europa

Vi stärker nu vårt internationella marknadsgrepp med en erfaren:
Återförsäljaransvarig, Europa

Detta är vi:
Fogmaker erbjuder en stimulerande och positiv arbetsmiljö där alla jobbar över gränserna för att utveckla, producera, sälja och leverera det våra kunder efterfrågar. Vi har en avslappnad och prestigelös företagskultur med en stark känsla av glädje, humor och gemenskap.

Vår vision är att ständigt förse den globala marknaden med världens bästa och mest hållbara brandbekämpningssystem för slutna utrymmen. Vi arbetar med tre säljkanaler – via distributör, OEM försäljning eller direktmarknad. Din arbetsplats är på kontoret i Växjö, när du inte är på resande fot.

Ditt uppdrag
Som Återförsäljaransvarig för Europa (förutom Skandinavien och Baltikum) är du en viktig spelare för att utveckla Fogmakers återförsäljare för ökad försäljning och möjliggöra en marknadsledande roll i utsedda segment på den europeiska marknaden.

Du är huvudkontakten för våra återförsäljare som supportar, uppmuntrar och utvecklar dem i syfte att skapa nya affärer och ökad försäljning. Du utbildar dem i hur de ska sälja vår produkt och ser till att de följer våra fastställda rutiner och processer i syfte att säkra en god kvalité gentemot slutkunderna. Detta sker i samråd med vår Partnerutvecklare som arbetar med allt icke kommersiellt. Vi har en tydlig vision att växa med minst 20% årligen under de kommande 5 åren – du är en viktig spelare för att detta ska lyckas.

Förutom att regelbundet besöka våra återförsäljare, medverkar du också på våra mässor i Europa för att skapa goda relationer och nya kunder/affärer. Du övervakar återförsäljarens betalningsförmåga, tar fram betalnings-planer enligt rutin för kreditprövning samt prognosticerar deras utveckling och följer upp säljmål/affärsplan.

Din placering är på Fogmakers huvudkontor i Växjö där du samarbetar med ca 20 kolleger i marknadsteamet som består av KAM-säljare, kommunikatör, systemteknik & design samt marknadssupport. Tjänsten innebär ca 30% resor som du själv planerar. Övrigt arbete kan till viss del skötas på distans, men för att du ska bli en del av vår fina gemenskap bör du kunna ta dig till kollegerna på kontoret när du inte reser.

Vem är Du?
För att trivas och lyckas i rollen som Återförsäljaransvarig för Europa ser vi att du har flera års erfarenhet av fältsälj B2B, gärna från fordons- eller maskinbranschen, och du har ett genuint intresse för branschen i allmänhet och teknik i synnerhet. Det är viktigt att du är nyfiken och lyhörd inför marknadens signaler samt har en god förmåga att anpassa din kommunikation till den som du möter. Du har god erfarenhet av internationell förhandling samt av att arbeta i affärssystem.

Som person är du affärsinriktad och brinner för att skapa långsiktiga relationer. Självklart tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmågan att strukturera och prioritera rätt saker. Vi tror att en utbildning inom teknik, ekonomi, sälj eller projektledning ger dig en bra grund för att vara framgångsrik i din profession.

För att bli framgångsrik i rollen som Återförsäljaransvarig hos oss bör du trivas med att arbeta i ett dynamiskt företag med tydligt affärsfokus, där du får stort ansvar och goda möjligheter att utvecklas och växa med oss.

Då tjänsten innefattar regelbundna tjänsteresor varje månad så är du flexibel och trivs med en rörlig arbetsvardag. Vi tar för givet att du också har mycket goda kunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Kompletterande Europeiska språk är meriterande.

Låter det intressant?
Vill Du veta mer – hör gärna av Dig till mig, Lars Alrutz, VD. Du når mig lättast på mobilen: 072-701 00 04.

Du skickar in din ansökan till HR-chef Birgitta Mattsson på birgitta.mattsson@fogmaker.comsnarast möjligt, dock senast 2023-12-03. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp för utannonserad tjänst!
Fogmaker International AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
03 dec. 2023 (-1 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Lars Alrutz
Telefon

Om arbetsgivaren

Fogmaker International AB är ett expansivt bolag med starkt varumärke och ambitiösa tillväxtplaner. Vi är globalt etablerade och marknadsledande i Europa. Med hjälp av vår breda expertis och vårt kundnära tänk har vi utvecklat långsiktiga, förtroendefulla relationer med våra kunder runt om i världen. Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem för motorrum som med vattendimma under högt tryck både kyler och kväver branden. Inom segmentet buss är vi marknadsledande i Europa, Mellanöstern och Australien. Våra produkter säljs/levereras till OEM-kunder och återförsäljare runt om i världen.

Sedan starten 1995 har vi installerat nära 300 000 system i nära 70 länder. Fogmakers system finns utöver bussar också i skogs-, jordbruks- och entreprenadmaskiner samt i flygplats- och gruvfordon.

KOMPETENS, ENGAGEMANG och INTEGRITET är de unika värdeord som präglar hela vår verksamhet och som styr hur vi jobbar och tar beslut. De ger oss en gemensam syn och skapar en vi-känsla. Vi satsar på vår personal och har mycket nöjda medarbetare. Med flera år av stark tillväxt bakom oss och en plan för fortsatt tillväxt behöver vi nya drivna, kunniga och ambitiösa medarbetare.
http://www.fogmaker.com