Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Chief Information Security Officer till Södra!

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Södra vet att digitalisering och ny teknik öppnar upp för innovation, precision, flexibilitet och lönsamhet i en föränderlig värld. Därför söker Södra nu en drivande, vägvisande och stödjande specialist inom informationssäkerhet. Detta är en högt prioriterad roll som säkerställer att Södra möter både nutida och framtida digitalisering på bästa och mest säkra sätt. Har du tidigare erfarenhet av digital informationssäkerhet? Välkommen med din ansökan redan idag och bli en del av Södra!Om tjänsten

Södra fungerar som en bro mellan 52 000 familjeskogsbruk och den globala marknaden, understödd av gemensamt ägande som ger långsiktighet och engagemang. Genom gemensamma funktioner möjliggörs ett effektivt och värdeskapande arbete inom Södras affärs- och verksamhetsområden, från familjeskogsbruk till ett hållbart samhälle. På Södra finns en mångfald av människor - från familjeskogsbrukare och skogsägare till massa- och träproduktstillverkare, globala affärspartners och innovatörer. I nästan hundra år har de samverkat för att förädla och förnya skogens värden över kunskaps- och generationsgränser.

Som Chief Information Security Officer (CISO) är du en viktig funktion där samarbete med olika affärsområden och funktioner är avgörande. Ditt främsta mål är att säkerställa bästa möjliga resultat genom att integrera säkerhetsåtgärder i alla delar av den digitala verksamheten. Du kommer att ha en högt prioriterad position på Södra med högsta behörighet, vilket innebär ansvar för att bevara information och utveckla den digitala säkerheten med hjälp av olika aktiviteter. Vi söker en person som, liksom Södra, värnar om hållbarhet och vill påverka och hålla våra arbetssätt uppdaterade. Det är viktigt att du är en god kommunikatör och trivs med att interagera med olika typer av människor.

Du erbjuds

 • Du kommer erbjudas goda möjligheter till utveckling inom yrket, både i vardagen och i olika typer av projekt. Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till en hållbarhet som skapar värde för människor och miljö.
 • Du erbjuds en trygg anställning med kollektivavtal, förmånligt friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra stugor och lägenheter.
 • Som Chief Information Security Officer kommer du ingå i en ledningsgrupp där du har en betydelsefull roll för att driva arbetet framåt genom såväl operativa som strategiska resonemang


Arbetsuppgifter

I denna roll kommer du ha ett övergripande perspektiv där du arbetar för att främja den digitala säkerheten både inom system och genom att öka medvetenheten inom organisationen.
Vidare kan exempel på dina arbetsuppgifter vara:

 • Arbeta med förändringsledning
 • Arbeta strategiskt med informationssäkerhet
 • Utbilda och informera medarbetare på Södra om säkerhet både genom fysiska föreläsningar och digitalt via interna kanaler
 • Samla in och analysera data samt information


Kvalifikationer
 • Har lång erfarenhet av att arbeta med digital informationssäkerhet
 • Har erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet på större bolag (tex. Södras storlek och uppåt)
 • Har erfarenhet av förändringsledning, digital transformation och verksamhetsutveckling
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift

Kunskap kan erhållas genom utbildning eller erfarenhet

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Tillitsfull
 • Social
 • Stabil
 • Ansvarstagande
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

 • Innan anställning genomför Södra en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest.
Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se