Servicetekniker till Wilo Nordic AB

Servicetekniker till Wilo Nordic AB

Nu stärker vi teamet med Servicetekniker

Dina arbetsuppgifter:

Du kommer bli en viktig pusselbit i vår serviceorganisation då arbetet sker ute på fält hos våra kunder. Som servicetekniker ansvarar man för det tekniska arbetet ute hos kund med allt från driftsättning, reparation samt underhållstjänster. Du blir vår tekniska expert ute på fältet och en del av ett engagerat och kundfokuserat innesälj- och serviceteam som tillsammans supporterar våra kunder. Det finns ett tätt samarbete med dina kollegor i Sverige samt övriga i norden. Dessutom innebär rollen ett nära samarbete samt supportering till våra auktoriserade servicepartners runt om i landet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Driftsättning, reparation samt underhållstjänster ute på fält.
  • Arbeta för ett tätt samarbete med serviceorganisationerna i vår nordiska organisation
  • Arbeta för ett tätt samarbete med våra auktoriserade servicepartners ute på fältet.
  • Bibehålla en god kundrelation genom planering och besök vid anläggningarna
För att lyckas i rollen som resande servicetekniker hos oss ser vi att du har ett gediget intresse för teknik och besitter en god kompetens inom området, som värderas högt. Du behöver uppskatta en flexibel och varierande arbetsdag med mycket kundkontakt och där du med bilen som redskap förflyttar dig till våra kunder runt om i mestadels Götaland och södra Svealand. Huvudkontoret finns i Växjö, men vi har även kontor i Ystad, Stockholm och Göteborg och du kommer att utgå från något av dessa kontor.

Vidare är du en serviceinriktad, lösningsorienterad och social person som trivs i ett högt tempo. Du har en vilja att förbättra, effektivisera och en framåtanda som gör att du får saker att hända.

Då merparten av din tid sker ute på fält, bör du trivas med att vara självgående och ha ett eget driv.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:
  • Gymansial utbildning, meriterande inom teknik eller el.
  • Erfarenhet av pumpar och driftsättning av komplexa maskiner, alternativt liknande teknisk kompetens
  • B-körkort
  • Kommunicerar väl i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande är att du har begränsad el-behörighet och om du tidigare arbetat i liknande roll som installatör eller montör, gärna internationellt.

Vad får du av oss:

Hos oss på Wilo får du möjlighet att arbeta på ett företag med blicken riktad mot framtiden och som ser hållbarhet och digitalisering som naturliga delar i företagsutvecklingen. Kombinationen med det familjära mindre bolaget tillsammans med det internationella innebär också goda chanser till personlig utveckling. Wilo lägger stort värde i sin personal och främjar god hälsa och friskvård, detta präglar både förmåner och personalaktiviteter.

Denna roll kommer att bestå av en gedigen utbildning inom området både lokalt samt inom vår internationella organisation. Du kommer att känna glädje av att lösa kundernas problem med en hel värld av kompetenta kollegor i ryggen. Du kommer i arbetet att komma i kontakt med massor av specialister från Wilos fabriker, främst i Tyskland och Italien. Det kommer inte vara två dagar som är sig lika, den ena driftsätter du ett boostersystem medan andra dagen innebär ett fullskaletest av ett sprinklersystem.

Din ansökan

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Detta är en direktanställning hos Wilo som i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carolina Sköld på telefonnummer 0470-34 98 75.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wilo är en av världens ledande tillverkare av pumpar och pumpsystem inom segmenten för cirkulation, tryckstegring och avlopp. Ett multinationellt företag med över 70 dotterbolag runt om i världen. Wilo har sitt ursprung från Tyskland där även huvudkontor och delar av produktionen finns i nybyggda moderna lokaler och fabrik. Det nordiska bolaget har sitt huvudkontor i Växjö med ca 35 medarbetare. Det finns även säljkontor på ytterligare 6 orter i Sverige samt säljkontor i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Wilo lever efter sina värderingar där mjuka värden såsom tillgänglighet, seriositet och effektivitet harmoniserar med internfilosofi att alltid sätta kund och partner i fokus. På Wilo har vi en väl utformad hållbarhetsstrategi. Vi arbetar kontinuerligt för att våra produkter och lösningar ska fortsätta att bidra till minskat CO2-avtryck och förbättrad tillgång på rent vatten. Wilo utvecklar systematiskt nya innovativa digitala lösningar inom koncernen och för våra kunder och partners. Mer information hittar du på www.wilo.se.