Technical Writer till Visma SPCS

Technical Writer till Visma SPCS

Vill du vara med att utveckla framtidens system för småföretag? Som Technical Writer på Visma Spcs i Växjö ingår du som en viktig del i vår utvecklingsenhet.

Du medverkar aktivt i vår utvecklingsprocess där din uppgift är att tillföra ett användarperspektiv och pedagogisk kompetens, både vad gäller gränssnittstexter och användarstöd. Du arbetar tillsammans med utvecklare, produktägare, supportmedarbetare och andra technical writers för att se till att våra kunder får ut det mesta av våra produkter.

Dina arbetsuppgifter:
I rollen som Technical Writer kommer du ansvara för att beskriva processer och arbetsflöden för våra kunder på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Du planerar för, skapar och underhåller innehåll i form av gränssnittstexter, skriven hjälp, versionsnyheter och kom igång-guider och ser till att de översätts till våra kunders olika språk. Du kommunicerar med ämnesexperter och andra intressenter för informationsinsamling och faktagranskning.

Din bakgrund och önskade färdigheter:
För att vara lyckosam i rollen som Technical Writer behöver du ha en pedagogisk och kommunikativ förmåga samt vara noggrann och strukturerad.

Du har lätt för att skapa dig en helhetsbild av komplexa sammanhang och kan sedan förenkla och förklara dessa för andra. Du kan anpassa ditt sätt att formulera dig beroende på vilken nivå målgruppen befinner sig på. Givetvis har du utmärkta färdigheter i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du kommer arbeta i nära samarbete med kollegor i teamet samt i andra delar av organisationen, vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga. Du är helt enkelt en god lyssnare och har lätt för att skapa ett nätverk med användbara kontakter inom företaget.

Vi vill att du är tekniskt intresserad och är nyfiken på nya lösningar inom informationsområdet.

Vi erbjuder:
Vår ambition är att skapa en arbetsplats i världsklass. Konceptet My Competence Day där du gör vad du vill en dag i månaden för att kompetensutveckla dig själv är bara ett exempel på att vi menar allvar. När vi frågar våra medarbetare varför de trivs hos oss svarar de flesta att det beror på vår sammanhållning i kombination med utvecklingsmöjligheter. Det är vi stolta över! För när du trivs, växer och vill göra skillnad utvecklas vi som företag. Vi blir bättre tillsammans helt enkelt!

Låter det spännande? Vi väntar på din ansökan!

Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande. Din ansökan vill vi ha senast den 2019-10-27

Önskar du mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Per Karlsson ( per.karlsson@visma.com
) eller Peter Härder (
peter.harder@visma.com
)
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 9 500 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.