Studie- och yrkesvägledare till Centrumområdet

Studie- och yrkesvägledare till Centrumområdet

Till centrumområdets elevhälsoteam söker vi dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Du kommer att ha en central och drivande roll i skolornas vägledningsarbete, både på grupp- och individnivå samt vara ett stöd till personalen. Du genomför också motiverande samtal utifrån enskilda elevers behov och möter vårdnadshavare i olika sammanhang. Du kommer att ingå i det centrala elevhälsoteamet tillsammans med specialpedagoger, kuratorer och psykolog. Du kommer även ha ett nära samarbete med personal på de skolor du jobbar mot i centrala Växjö.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är en utbildad och engagerad studie- och yrkesvägledare. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Du har förmågan att se helheter, är flexibel och har lätt för att knyta kontakter och bygga goda relationer. Dessutom är du en god organisatör som är bra på att kommunicera i både tal och skrift och tycker om att samarbeta med andra, men kan också jobba självständigt. Även du som saknar examen från studie-och yrkesvägledarprogrammet men har erfarenhet av att jobba som studie-och yrkesvägledare är välkommen att söka och kan bli aktuell för en tidsbegränsad anställning.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Johanna Esbjörnsson
Telefon 0470-734798
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 18 nov (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar. Centrumområdet tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, resursenhet, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Vi har även verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik och IB (International Baccalaureate). I centrumområdet ingår skolor och förskolor i centrala Växjö samt modersmålsenheten, Landningsbanan och Ungas fria tid. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.