Skolsköterska till Katedralskolan och Teknikum

Skolsköterska till Katedralskolan och Teknikum

Som skolsköterska hos oss arbetar du med planerade elevbesök, spontana elevbesök och hälsoundersökningar i samarbete med övriga skolsköterskor och övrig personal på skolan. Du deltar i elevhälsoteamets arbete och arbetar hälsofrämjande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Din tjänst kommer att vara delad mellan Teknikum och Katedralskolan, två gymnasieskolor med 5 minuters gångväg mellan sig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska, distriktssköterska eller barnsjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av sammanhållen journalföring i digitalt journalsystem. Du har förmågan att kommunicera med elever, vårdnadshavare och andra vuxna på skolan på ett bra sätt och därigenom skapa goda relationer. För att lyckas i din yrkesroll behöver du även vara lösningsfokuserad, flexibel och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att arbeta med det salutogena förhållningssättet samt att du har en preventiv inställning till åtgärder på alla nivåer.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Henrik Ahlin
Telefon 0470-417 32
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar. Katedralskolan med cirka 1300 elever och 140 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolorna kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort internationellt kontaktnät. Teknikum är en gymnasieskola med cirka 800 elever och totalt fem nationella program, både yrkesprogram och studieförberedande. Skolan är en lärande organisation där tydlighet, flexibilitet och delaktighet råder. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.