Psykolog till utbildningsförvaltningen

Psykolog till utbildningsförvaltningen

Tjänsten innebär att du kommer att arbeta på Kungsmadskolan och Teknikum.

Du kommer att ingå i elevhälsoteam på våra skolor. Arbetsuppgifterna riktar sig mot individ, grupp och organisation utifrån ett främjande och förebyggande perspektiv. Det kan exempelvis innebära konsultation, handledning, metodutveckling och utbildningsinsatser till övrig personal.

I arbetet ingår även psykologutredning av enskilda elever utifrån en frågeställning med pedagogisk bakgrund samt samverkan med både interna och externa aktörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller PTP-psykolog. Om du är PTP-psykolog så erbjuder vi en visstidsanställning under ett år där vi anpassar arbetet. Tidigare erfarenhet av arbete med unga vuxna eller som psykolog inom pedagogisk verksamhet är meriterande. Erfarenhet av arbete i flerspråkiga områden och med nyanlända unga vuxna, är också en merit.

Du ska ha förmåga och tycka det är inspirerande att arbeta i team. Du har också den kunskap och erfarenhet som krävs för att ha en stödjande funktion och utgöra en resurs i arbetet med att ge personalen förutsättningar att fullfölja sina uppdrag.

Du har ett hälsoorienterat förhållningssätt, god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med lärare, övrig personal och externa aktörer. Du är engagerad, har en relationsskapande förmåga och ett professionellt bemötande. Du har förmåga att i det dagliga arbetet anpassa dig efter olika förutsättningar, prioritera och vara flexibel i en verksamhet som är i ständig rörelse.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person.

OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen.

CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Klas Gummeson
Telefon 070-207 52 36
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 20 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Vårt gymnasieområde består av tre kommunala gymnasieskolor, varav en drivs som intraprenad. Varje gymnasieskola organiserar sin elevhälsa. Du kommer att arbeta på Kungsmadskolan och Teknikum.

Elevhälsa har tillgång till specialpedagogiska, psykosociala, psykologiska och medicinska insatser samt socialpedagoger på respektive skola.

Kungsmadskolan har en kombination av olika nationella program, såväl yrkes- som högskoleförberedande, och en stor språkintroduktion, vilket innebär att eleverna speglar samhället. Skolan har cirka 1300 elever och 200 medarbetare.

Teknikum verkar aktivt för att skapa djup kunskap och förståelse för hur tekniken underlättar människors liv. Skolan har cirka 760 elever och 100 anställda har också en blandning av såväl högskoleförberedande program som yrkesprogram. Skolan tillhandahåller även flera introduktionsprogram.

Som psykolog inom utbildningsförvaltningen ingår du i vårt yrkesnätverk för skolpsykologer. Vi träffas kontinuerligt för systematiskt kvalitetsarbete och kollegialt lärande. Som stöd i ditt arbete kommer du även att ha tillgång till skolpsykolog med psykologiskt ledningsansvar.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.