Processingenjör till VA-avdelningen

Processingenjör till VA-avdelningen

Du kommer att jobba i ett lag med fem tekniker som sköter driften av vattenverken. Tjänsten innebär att du ansvarar för optimering och utveckling av vattenverkens processer så att de uppfyller gällande lagstiftning och uppställda kvalitetsmål. I det ingår att bevaka tillståndsfrågor, uppdatera vattenskyddsområden och bevaka miljöfrågor vid våra vattenverk. Du kommer också att bidra med din processkunskap i genomförandet av olika projekt. Andra arbetsuppgifter är att utvärdera analyser och trender, dokumentation, göra riskbedömningar, omvärldsbevakning etc.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill ta ansvar och utvecklas i en driftorganisation. Vi tror att du har högskoleutbildning med kemisk-teknisk inriktning med förmåga att sätt dig in i olika processer och tekniska system. Du har kunskaper i vattenreningsteknik och erfarenhet av dricksvatten och processteknik. Du ser förbättringsmöjligheter och vill utveckla verksamheten och kan planera och prioritera rätt. Du har lätt för att samarbeta och vill ta en ledande roll i utveckling av verksamheten. För tjänsten krävs B-körkort

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av t ex ålder, kön och etnicitet.
Mer info
Kontaktperson Dahn Delsmo
Telefon 0470-412 64
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel skola, socialtjänst och äldreomsorg. Tekniska förvaltningen ansvarar för att planera, bygga och förvalta kommunens gator, vägar, trafik, parker, naturvård, skogar, renhållning, avfallsanläggningar, försörjning med vatten och avlopp samt sjöreglering och vattenkraftverk. I Växjö - Europas grönaste stad - ligger tekniska förvaltningen långt framme i miljöfrågor och teknisk utveckling. Kommunens invånarantal växer stadigt vilket medför att vi ställs inför nya utmaningar vilket ger en intressant arbetsplats i en god och utvecklande miljö. Vatten- och avloppsanläggningarna och dess processer utvecklas hela tiden med moderniseringar och kompletteringar. På VA-avdelningen arbetar 52 personer med drift av bla sex vattenverk och tolv avloppsreningsverk med tillhörande ledningsnät och pumpstationer inom Växjö kommun. Din huvudarbetsplats är placerad på avloppsverket Sundet där kontor, laboratorium mm finns. Men du kommer också att arbeta mycket ute på vattenverken runt om i kommunen och vid huvudproduktionsanläggningen Bergaåsen i Ljungby kommun. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du bidrar till Växjö stads utveckling. Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Sök tjänsten nu!