Planeringsingenjör ledningsnät till VA-avdelningen

Planeringsingenjör ledningsnät till VA-avdelningen

Arbetet består i att utföra både planerade och akuta utredningar och undersökningar som rör ledningsnätens funktion och status, och att föreslå lösningar och projektleda under projekterings- och genomförandefasen. Du kommer att ingå i en liten grupp planeringsingenjörer som jobbar nära vår driftorganisation och andra avdelningar inom kommunen. Arbetet är omväxlande och ibland händelsestyrt.

Kvalifikationer
Vi söker en ingenjör med högskoleutbildning eller motsvarande som brinner för att jobba med ledningsnätsfrågor. Du har kunskap om de hydrauliska grunderna för ledningsnät och vill utveckla dig och din kunskap inom området. Om du har erfarenhet från liknande arbete är det meriterande. Arbetet kräver att du har lätt för att samarbeta både inom gruppen och med olika intressenter. Du är strukturerad och har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi är en liten organisation där arbetet präglas av nytänkande och framåtanda och där du får ta eget ansvar för att planera, genomföra och dokumentera arbetet. För tjänsten krävs B-körkort

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av t ex ålder, kön och etnicitet.
Mer info
Kontaktperson Leif Gummesson
Telefon 0470-419 63
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel skola, socialtjänst och äldreomsorg. Tekniska förvaltningen ansvarar för att planera, bygga och förvalta kommunens gator, vägar, trafik, parker, naturvård, skogar, renhållning, avfallsanläggningar, försörjning med vatten och avlopp samt sjöreglering och vattenkraftverk. I Växjö - Europas grönaste stad - ligger tekniska förvaltningen långt framme i miljöfrågor och teknisk utveckling. Kommunens invånarantal växer stadigt vilket medför att vi ställs inför nya utmaningar vilket ger en intressant arbetsplats i en god och utvecklande miljö. Vatten- och avloppsanläggningarna och dess processer utvecklas hela tiden med moderniseringar och kompletteringar. På VA-avdelningen arbetar 52 personer med drift av bla sex vattenverk och tolv avloppsreningsverk med tillhörande ledningsnät och pumpstationer inom Växjö kommun. Din huvudarbetsplats är Växjö kommunhus där huvuddelen av kommunens resurser för processen att planera, bygga och utveckla kommunen finns. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du bidrar till Växjö stads utveckling. Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Sök tjänsten nu!