Parkarbetare säsong/sommar 2019

Parkarbetare säsong/sommar 2019

Som säsongsarbetare på parkförvaltningen förväntas du utföra alla förekommande arbetsuppgifter. Detta kan bland annat vara skräpplockning, plantering, bevattning, gräsklippning, naturvård, ogräsrensning och beskärning av buskar och träd. Vi använder flertalet större och mindre maskiner och det dagliga underhållet av dessa ingår i arbetsuppgifterna. Vi arbetar i grupper, i vissa fall även självständigt under perioder. Du ansvarar, tillsammans med dina kollegor, att tilldelade arbetsuppgifter utförs på ett korrekt och säkert sätt. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, serviceanda, ansvarstagande samt god fysik. Parklagen utgår från parkförråd i olika stadsdelar i Växjöstad och i tätorterna Lammhult, Braås, Rottne och Ingelstad.

Kvalifikationer
Du bör ha relevant utbildning och/eller erfarenhet inom den gröna sektorn. Intresse av trädgårdsarbete är en förutsättning för att du skulle trivas med arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du är van vid och händig med maskiner, samt innehar B körkort för manuell växellåda. Du måste ha fyllt 18 år för att arbeta på parkenheten. Du ska behärska svenskaspråket i tal och skrift, samt ha god datavana. Du gillar att både arbeta i grupp och självständigt. Du är serviceinriktad och har en känsla för noggrannhet. Du trivs med att arbeta utomhus i alla väder och är inte rädd att hugga i när det behövs. Arbetet kan vara fysiskt krävande. Parkavdelningen är serviceenhet vilket förutsätter att du har förståelse för mångfald och sociala kontakter. Du känner dig bekväm i den miljön som parkavdelningen representerar och har förmågan att bemöta både kollegor och kommuninvånare med respekt och förståelse. Hos Växjö kommun får du förmånen att arbeta i en grön och växande stad, med närhet till natur och sjöar. Arbetet är omväxlande och utmanande med många kompetenta medarbetare och kollegor som är måna om varandra i vardagen.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av t ex ålder, kön och etnicitet.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Naturvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommun är Europas grönaste stad, vilket innebär att det hållbara samhället är en självklarhet för oss. Det vi på tekniska förvaltningen arbetar med har betydelse för alla medborgare i Växjö kommun. Vårt ansvarsområde omfattar utveckling, planering och produktion samt underhåll och skötsel av naturområden, parker gator, trafik, avfallshantering och VA-ledningssystem. Parkenheten ansvarar för att sköta och förvalta Växjö kommuns parker, lekplatser, gröna gaturum, naturparker och skogar. Vi söker nu skickliga parkarbetare till en parkenhet med höga ambitioner för säsong/sommaranställning 1-6 månader med tillträde fr o m april 2019.