Miljöingenjör uppströmsarbete till VA-avdelningen

Miljöingenjör uppströmsarbete till VA-avdelningen

Vi söker en projektanställd för att stödja vårt systematiska uppströmsarbete med att minska mängden oönskade ämnen som kommer till våra avloppsreningsverk. Arbetet är en viktig del i vår Revaq-certifiering av avloppsslammet så att växtnäring tryggt kan återanvändas som gödselmedel. Du blir en del i utvecklingsenheten men kommer även att arbeta med övriga enheter inom VA-avdelningen och externa aktörer. Arbetsuppgifterna innefattar kontakter med verksamheter som är anslutna till det kommunala ledningsnätet, kommunikationsinsatser, provtagning, utvärdering, rapportering och sammanställningar. Inledningsvis ligger tyngdpunkten i arbetet på att begära in och bedöma kemikalieförteckningar från verksamheter som är anslutna till vårt ledningsnät

Kvalifikationer
Vi söker dig som har goda kunskaper inom kemikalier och miljöarbete. Erfarenhet av kemikaliedatabaser är meriterande. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter med olika verksamheter måste du ha en god förmåga till kommunikation och vara serviceinriktad. För tjänsten krävs B-körkort.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av t ex ålder, kön och etnicitet.
Mer info
Kontaktperson Anneli Andersson Chan
Telefon 0470-796704
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel skola, socialtjänst och äldreomsorg. Tekniska förvaltningen ansvarar för att planera, bygga och förvalta kommunens gator, vägar, trafik, parker, naturvård, skogar, renhållning, avfallsanläggningar, försörjning med vatten och avlopp samt sjöreglering och vattenkraftverk. I Växjö - Europas grönaste stad - ligger tekniska förvaltningen långt framme i miljöfrågor och teknisk utveckling. Kommunens invånarantal växer stadigt vilket medför att vi ställs inför nya utmaningar vilket ger en intressant arbetsplats i en god och utvecklande miljö. Vatten- och avloppsanläggningarna och dess processer utvecklas hela tiden med moderniseringar och kompletteringar. På VA-avdelningen arbetar 52 personer med drift av bl a sex vattenverk och tolv avloppsreningsverk med tillhörande ledningsnät och pumpstationer inom Växjö kommun. Din huvudarbetsplats är placerad på avloppsverket Sundet där kontor och vårt eget laboratorium finns. I ditt arbete kommer du också att arbeta ute på ledningsnätet, de olika avloppsreningsverken och anslutna verksamheter. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du bidrar till Växjö stads utveckling. Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Sök tjänsten nu!