Miljö och hälsoskyddsinspektör

Miljö och hälsoskyddsinspektör

Tjänsten har inriktning mot tillsyn av miljöfarlig verksamhet och största delen av ditt arbete kommer bestå av tillsyn av lantbruk och mindre miljöfarliga verksamheter. Du kommer att ha tillsynsansvar och innebär hantering och handläggning av ärenden av olika slag. Du ställer krav och tar beslut i rollen som inspektör. Du gör tillsyn på plats, ger råd, kontrollerar brister och följer upp. Din roll omfattar en utåtriktad verksamhet med mycket kontakter med människor, där bemötandet är en viktig del. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation av tillsynen samt beslutsskrivande då du som inspektör har delegation från nämnden. Arbetet innehåller också en förebyggande och proaktiv del med att hantera information. Vi erbjuder ett omväxlande och roligt arbete där din roll är betydelsefull och där vi tillsammans når våra gemensamma mål. Att arbeta med interna kvalitets- och utvecklingsfrågor är en självklar del av vardagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med inriktning på miljö och hälsoskydd, eller likvärdig utbildning och erfarenhet enligt arbetsgivarens bedömning. Erfarenhet från myndighetsövning och tillsyn av lantbruk är meriterande. Det är även önskvärt att du har utbildning inom miljörätt eller förvaltningsrätt. Då tjänsten innebär myndighetsutövning krävs det att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. På grund av ett rörligt arbete krävs att du har B-körkort. I ditt arbete bemöter och möter du människor med en naturligt hög servicegrad och med professionellt förhållningsätt. Din pedagogiska förmåga är mycket god. Du driver dina ärende och är proaktiv i komma med idéer kring förbättringar mm. Du är uppmärksam, lösningsorienterad och tillmötesgående samt har en samarbetsförmåga som gör att du har lätt för att skapa goda relationer till andra människor. Tycker om att löpande jobba med olika uppgifter samtidigt. Är handlingsinriktad, har god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Känner du igen dig i denna beskrivning? Varmt välkommen med din ansökan! Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och etnicitet.
Mer info
Kontaktperson Kaisa Sandstedt
Telefon 0470-41351
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 feb (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7000 medarbetare fördelade på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. I takt med att invånarantalet ökar, behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare. Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och etnisk bakgrund. Växjö kommun har en gemensam värdegrund som utgörs av fyra värderingar som gäller för alla som jobbar i kommunkoncernen. Värderingarna påverkar vårt sätt att vara och hjälper oss att leverera en god kommunal service och vara en attraktiv arbetsplats med en god arbetsmiljö. Det bidrar till ett hållbart arbetsliv.

Växjö kommun är en snabbt växande kommun med ca 92 000 invånare. Här finns ett starkt entreprenörsklimat och ett växande universitet. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt ställda miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter alla med respekt.

Varmt välkommen till oss på Miljö- och hälsoskyddskontoret

Miljö- och hälsoskyddskontoret ansvarar för tillsyn/kontroll inom miljö- och hälsoskyddsområdet samt livsmedelsområdet. Kontoret har en central roll i arbetet för att Växjö kommun ska vara en ledande miljökommun. Vi ska arbeta för en hälsosam och hållbar tillvaro med fokus på miljö, mat och hälsa. Vi ger god service och är tillgängliga, professionella och rättssäkra i vår myndighetsutövning. Vårt arbete medverkar till en långsiktig hållbar samhällsutveckling. Ansvarig politisk nämnd är Miljö- och hälsoskyddsnämnden.

På miljö- och hälsoskyddskontoret är vi i dagsläget 30 medarbetare som arbetar med tillsyn/kontroll enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och ett antal andra lagar samt administration och planering och styrning av kontorets arbete.