Laboratorieingenjör vikariat till VA-avdelningen

Laboratorieingenjör vikariat till VA-avdelningen

Som laboratorieingenjör arbetar du i en grupp på 5 personer vid vårt ackrediterade laboratorium på avloppsreningsverket Sundet i Växjö. Laboratoriet ingår i vår utvecklingsenhet och servar vattenverk, avloppsverk och biogasproduktion med driftanalyser. Laboratoriet utför även officiell mikrobiologisk kontroll av dricksvatten och utsläppskontroll av avloppsvatten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kemiteknisk utbildning och laboratorieerfarenhet, gärna med erfarenhet av mikrobiologi. IT kompetens är meriterande. Det är viktigt att du är noggrann, självständig och van vid praktiskt laboratoriearbete och har god datorvana. Du är flexibel, serviceinriktad och har mycket god samarbetsförmåga. Du bör ha goda kunskaper i svenska, vara nyfiken, noggrann och intresserad av att ständigt utveckla dig själv och verksamheten.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av t ex ålder, kön och etnicitet.
Mer info
Kontaktperson Anneli Andersson Chan
Telefon 0470-796704
Område Växjö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 7 000 medarbetare. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag som ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns där du bor, till exempel skola, socialtjänst och äldreomsorg. Tekniska förvaltningen ansvarar för att planera, bygga och förvalta kommunens gator, vägar, trafik, parker, naturvård, skogar, renhållning, avfallsanläggningar, försörjning med vatten och avlopp samt sjöreglering och vattenkraftverk. I Växjö - Europas grönaste stad - ligger tekniska förvaltningen långt framme i miljöfrågor och teknisk utveckling. Kommunens invånarantal växer stadigt vilket medför att vi ställs inför nya utmaningar vilket ger en intressant arbetsplats i en god och utvecklande miljö. Vatten- och avloppsanläggningarna och dess processer utvecklas hela tiden med moderniseringar och kompletteringar. På VA-avdelningen arbetar 52 personer med drift av bl a sex vattenverk och tolv avloppsreningsverk med tillhörande ledningsnät och pumpstationer inom Växjö kommun. Din arbetsplats är placerad på avloppsverket Sundet där vårt eget laboratorium finns. I ditt arbete kommer du också att arbeta ute på ledningsnätet, de olika avloppsreningsverken och anslutna verksamheter.