Lösningsspecialist Office 365

Lösningsspecialist Office 365

Hela kommunkoncernen använder nu Office365 och vi ser stora möjligheter att snabbare och enklare skapa lösningar som hjälper vår verksamhet i vardagen. Vi söker därför nu en lösningsspecialist inom Office365 och automatiserad användarhantering som kommer att ingå i gruppen Arkitekt & Projekt på IT-enheten. Är du nyfiken på hur den absolut senaste tekniken kan användas för att skapa nya smarta lösningar för våra medarbetare i olika delar av verksamheten, att ta fram prototyper i dialog med verksamheten och drivs du av att automatisera och spara tid för andra? Då kan det vara dig vi söker! Som lösningsspecialist är du expert på några av de lösningar som gör att vi kan leverera effektiva tjänster till alla verksamheter inom kommunkoncernen. Du samverkar med tjänsteansvariga, arkitekter, drift och användarstöd för att tillsammans utveckla nya lösningar eller göra de vi redan har lite smartare. Ditt fokus kommer framförallt att vara på Office365, som utgör grunden för vår digitala arbetsplats, där du bygger och konfigurerar tillämpningar i O365, Sharepoint, Flow, Powerapps och Logic apps. Du kommer även vara involverad i vidareutvecklingen av vår automatiserade användarhantering som vi ser stora möjligheter att utveckla framöver. I ditt ansvar ligger naturligtvis även att underhålla och vid behov felsöka de lösningar vi väljer att ta fram och äga i egen regi. Du behöver inte kunna allt redan nu, även om det såklart skulle vara meriterande, men är du bekväm med PowerShell och C# kommer du få alla möjligheter att bli riktigt vass inom dessa områden. Tanken är att vi genom denna roll stärker vår förmåga att leverera smarta lösningar till verksamheten, men också att inspirera och visa hur vardagsproblem kan lösas med ny teknik. Det vi kallar vardagsdigitalisering. Det innebär att du bygger prototyper, utvecklar nya lösningar och naturligtvis felsöker och underhåller vid behov.

Kvalifikationer
Du har troligtvis en bakgrund som utvecklare eller systemtekniker med god kunskap om Microsofts produktsvit och infrastruktur. Du behöver ha goda färdigheter i PowerShell och C# och ett pragmatiskt angreppssätt till ny teknik. Eftersom lösningarna du bygger kommer ske i nära dialog med verksamheten är det nödvändigt att du har en god förmåga att kommunicera. Du kommer vara experten som andra frågar om hjälp, vilket även ställer krav på din förmåga att förklara för och stötta andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du nyfiken, strukturerad och självgående. Du förstår vikten av goda relationer och drivs av att inspirera och lösa problem åt andra. Det är viktigt att du har en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Du har troligtvis en högskoleexamen med teknisk inriktning och flerårig erfarenhet inom IT-området. Erfarenhet av en liknande roll inom de aktuella produkterna är meriterande.

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.
Mer info
Kontaktperson Pontus Berglund
Telefon 0470-410 86
Område Växjö
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med över 6 500 tillsvidareanställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Vår uppgift är att leverera god grundservice och kundnytta som skapar värde för de vi är till för, våra kommuninvånare, företagare och kunder. Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun där man vill bo, utvecklas och driva företag. Som anställd i Växjö kommunkoncern tar du tillvara på individers olikheter, möter medarbetare och invånare med respekt och jobbar för att skapa en hållbar framtid. IT-enheten är en av de största IT-organisationerna i Kronoberg med närmare 60 medarbetare och ansvar för drift, nya lösningar, underhåll samt support av kommunens gemensamma IT-miljö.