Lärare i fritidshem till Pär Lagerkvistskolan

Lärare i fritidshem till Pär Lagerkvistskolan

Pär Lagerkvistskolan är en skola som växer och vi behöver utöka vår personalgrupp med ytterligare en lärare för fritidshem. Tjänstens omfattning är 80-100%. Vi söker nu en driven och engagerad lärare i fritidshem som vill vara med och utveckla undervisningen enligt gällande läroplan. Du arbetar tillsammans med andra lärare med inriktning mot fritidshem i ett team. För oss är teamkänslan viktig då vi tror starkt på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten. Vi är i inledningsskedet av att bygga upp ämnesintegrerat arbetssätt. Vi arbetar i projektform där vi arbetar med samma område på F-6 med syfte att skapa lust, kreativitet och engagemang och en Vi känsla för elever och personal på skolan. På Pär Lagerkvist skola har vi ett språkspår, en verksamhet för elever med språkstörning. I dagsläget har vi elever i åk F-4 som ingår i språkspåret. Eleverna inkluderas i klasserna. Du har möjlighet att arbeta tillsammans med logoped och lärare med specialkompetens inom området. Under skoldagen är du ett stöd på lektioner som läraren planerar men arbetar även mot fritidshemmets del i läroplanen genom att exempelvis ha egna lektioner i klass. Du är med och bygger innehållet av en ny skola!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem eller dig som är utbildad fritidspedagog. Vi ser det som meriterade om du är behörig att undervisa i musik eller i bild. Även du som studerar till lärare är välkommen att söka men tillsvidareanställning som lärare krävs dock lärarlegitimation. Som lärare i fritidshem arbetar du utifrån skolans styrdokument med tydliga mål och du stimulerar alla elever till att utvecklas. Du skapar engagemang, nyfikenhet och trygghet och du är en tydlig ledare. Vi ser gärna att du tycker om drama, musik och vill arbeta kreativt med barnen. En god social förmåga, professionellt förhållningssätt, samarbetsförmåga och ett gott, positivt bemötande gentemot elever, föräldrar och kollegor är ett måste. Du är öppen för kollegialt lärande och har god insikt i hur lärande går till i de tidiga åren. Vi förväntar oss att du kan jobba såväl i team som självständigt. På skolan har vi ett språkspår vilket gör att vi tar emot elever med språkstörning. Vi ser därför gärna att du kan tecken som stöd eller önskar lära dig. Du ser fram emot att vara med om att bygga upp innehållet av en ny skola och tror på ämnesintegrering som en framgångsrik metod för att skapa lust, engagemang och sammanhang för eleverna!

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Jennie Sjövall Jernelöv
Telefon 0470-599 411
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 3 mars (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Pär Lagerkvist skola är en ny enhet som startade upp fullt ut i augusti 2017. På Pär Lagerkvist finns det plats för 200 förskolebarn och 800 elever. Vårt uppdrag är att stödja barn och elevers utveckling och lärande i ett 1-16-årsperspektiv. Samverkan sker mellan förskola och skola för att stödja barn och elevers övergång mellan olika stadier. Målet i ett 1-16-årsperspektiv är att vi tillsammans ska erbjuda en kreativ och utmanande lärmiljö som utvecklar det entreprenöriella lärandet. På Pär Lagerkvists förskola och skola får alla barn/ elever möta: -Ett lärande för hållbar utveckling för våra barn och elever. -Barn- och elevfokus. Trygghet, studiero, anknytning och kontinuitet. -En mångfald av pedagogiska metoder med transparens, inflytande och delaktighet. F-6 lokaler ligger i husets östra del med en kreativ och inbjudande skolgård. Lokalerna är präglade av transparens och är välplanerade för att skapa trygghet för de yngre eleverna. Fritidsverksamheten finns i direkt anslutning till klassrummen. Goda möjligheter finns att nyttja skolans bibliotek, dansrum och idrottshall. För oss är det viktigt att varje elev blir sedd och bekräftad för den man är. Goda relationer med våra elever och vårdnadshavare är grunden till trygghet. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.