Lärare/förskollärare till förskoleklass på Lillestadskolan

Lärare/förskollärare till förskoleklass på Lillestadskolan

Som förskollärare/lärare i förskoleklass hos oss kommer du att tillsammans med dina kollegor ansvara för förskoleklassens verksamhet samt att utveckla verksamheten enligt gällande styrdokument och verka för god kvalitet. I ditt uppdrag ingår ett aktivt arbete med att skapa relationer och genom kommunikation skapa förutsättningar för att ge eleverna redskap att möta sin omvärld. Tillsammans skapar vi en varierad och trygg dag i skolan där elevernas kognitiva och sociala utveckling stimuleras. På eftermiddagen är du med och ansvarar för vår fritidsverksamhet. Tjänstens sysselsättningsgrad är 75-100 %

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation med behörighet att arbeta i förskoleklass. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av undervisning. Du har ett genuint intresse för barns lärande, en passion för ditt yrke och har förmågan att möta elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar och intresse. Du har ett professionellt förhållningssätt, arbetar strukturerat utifrån styrdokumenten och har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet för såväl elever som kollegor. Du är positiv och bidrar till teamarbetet och till utveckling av verksamheten utifrån skolans utvecklingsarbete.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person. OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Henrik Elfving
Telefon 0470-41847
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 23 nov (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar. Lillestadskolan är den lilla skolan med närhet både till stadens centrum och till skog. Detta ger oss stora möjligheter att flytta ut undervisningen utanför skolans väggar och låta våra elever möta kunskap i nya och spännande miljöer. Vi har i nuläget ungefär 300 elever från F-klass till årskurs 6. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.