Intresseanmälan VT-19, timvikariat inom förskola och fritidshem

Intresseanmälan VT-19, timvikariat inom förskola och fritidshem

Växjö kommun växer och vi tar gärna emot din intresseanmälan för arbete som timvikarie i våra förskolor, förskoleklasser och fritidshem. Vi rekryterar löpande när det uppstår oförutsedda behov av personal. Vi erbjuder dig ett flexibelt arbete där du själv bestämmer när du vill vara tillgänglig för jobb. Vikariatens längd kan variera eftersom det styrs av behovet i våra verksamheter och kan vara mellan en dag upp till två veckor i en sammanhängande period. Att vara timvikarie innebär; - Att du ersätter ordinarie personal vid frånvaro. - Att du blir kontaktad via sms angående korttidsvikariat, vilket innebär att många kontakter sker med kort varsel, ofta samma dag som behovet gäller. - Att din arbetstid är enligt överenskommelse utifrån verksamhetens behov och dina önskemål.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som har behörig utbildning men även dig som läser pedagogisk utbildning eller har erfarenhet och intresse för vår verksamhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga. Du har: - En fullgjord gymnasieutbildning eller en utbildning som vi bedömer likvärdig. - Klarat svenska på grundskolenivå motsvarande grund SAS. Det krävs goda kunskaper i det svenska språket för att kunna kommunicera med barn, elever, personal och föräldrar. Vi vill att du: - Har ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande. - Är engagerad och ansvarstagande. - Har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta på många olika arbetsplatser, samt har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner. Vi förväntar oss att du: - Med kort varsel kan ta arbete på olika arbetsplatser inom Växjö kommun. - Har möjlighet att arbeta minst 50% som timvikarie, undantaget är om du studerar. - Har tillgång till mobil och/eller dator för att aktivt kunna lägga schema i vårt system. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun. Urval sker löpande och blir det aktuellt kommer vi kontakta dig för en intervju via mail. I vår verksamhet måste du visa upp två olika utdrag från belastningsregistret innan du kan anställas. Registerutdragen ska lämnas i obrutna kuvert. De utdrag du ska beställa är: - Skola eller barnomsorg (442.5) Länk: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/registerutdrag-arbeta-inom-skola-forskola/ - Belastningsregister 9§ (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/Kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ Obs! - det tar cirka två veckor att få utdragen, så beställ i god tid.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person. CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Vikarieförmedlingen tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, resursenhet, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Vi har även verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik och IB (International Baccalaureate). Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.