Förskollärare till Öjaby förskolor

Förskollärare till Öjaby förskolor

Som medarbetare hos oss kommer du under vårterminen att arbeta på en avdelning med barn i åldern 3-5 år. Ditt uppdrag som förskollärare är att arbeta med planering och genomförande av den pedagogiska verksamheten enligt för verksamheten gällande läroplan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barns olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. Du har ett förhållningssätt som bygger på att alltid se lösningar framför hinder. Vi utgår att du är väl förtrogen med uppdraget inom förskolan. Du har ett stort engagemang och utmanar barnen genom att visa på egen kreativitet och nyfikenhet för verksamheten. Du är väl förtrogen med pedagogisk dokumentation för det kommer att vara grunden för hur verksamheten bedrivs. Tematiskt arbetssätt ska genomsyra hela verksamheten och är ett synsätt som vi förutsätter att du har. Ansvarsbitar på förskolan kommer att vara uppdelade och du har förmågan att ta till dig uppdrag likväl som att själv ta ansvar för att driva olika projekt inom förskolans områden. IKT ingår som ett prioriterat verktyg vilket innebär att du behöver ha ett stort intresse för denna utveckling. Du har en vilja att utvecklas och lära nytt samt har förmågan att kunna ge och ta och se helheter av att vi är ett team tillsammans där alla lär av varandra. Välkommen med din ansökan!

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person. OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Anna Ekelund
Telefon 0470-796008
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 19 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar. Öjaby förskola tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Förvaltningen har drygt 2 700 anställda och är därmed kommunens största förvaltning. Vår verksamhet omfattar förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, resursenhet, fritidshem, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Dessutom ingår fritidsgårdsverksamhet, kulturskola och skolbibliotek. Vi har även verksamheter med olika inriktning så som Reggio Emilia, musik och IB (International Baccalaureate). Öjabys förskola är en förskola med drygt 70 barn fördelade på fyra avdelningar; Flugan, Humlan, Knottet och Nyckelpigan. Förskolan ligger i naturskön miljö i Öjaby, en stadsdel i Växjö där vi har en fantastisk utemiljö vid och runt förskolan. Vår profil är tidig skriv- och läsglädje vilket innebär att vi på olika sätt utmanar barnen både med det talade och det skrivna språket. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.