Förskollärare eller barnskötare till Ängslyckans förskola

Förskollärare eller barnskötare till Ängslyckans förskola

I ditt arbete ska du vara aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens olika målområden. Du ansvarar tillsammans med dina kolleger för det systematiska kvalitetsarbetet med planering, uppföljning och dokumentation. Du kommer tillsammans med dina kolleger arbeta med hela barngruppen men måste också kunna se den enskilda individen. Du ska vara en trygg, närvarande pedagog som är engagerad i sitt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller utbildad barnskötare. Du ska även * ha ett stort engagemang i ditt arbete * ha en medveten tanke kring din roll som pedagog. * ha ett professionellt förhållningssätt * ha förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag * vara positiv till utveckling av verksamheten, barnen och dig själv * kunna se varje barn utifrån sina förutsättningar * kunna sätta gränser, men ha en varm och öppen personlighet * ha ett bra bemötande mot både barn och vuxna.

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Marie Tegnvallius
Telefon 0474-62 20 05
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 22 jan (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar. Ängslyckans förskola ligger i Braås, vi har tre avdelningar och denna tjänst är på avdelning Gräshoppan, en småbarnsavdelning. Vi har en väldigt fin utegård och fina omgivningar av skog och äng där vi under del av året även driver uteverksamhet med lunch i vårt vindskjul. Vi har mycket samarbete med övriga förskolor i området och våra olika utvecklingsområden driver vi tillsammans vilket ger ett stort kollegialt lärande. Våra prioriterade mål är samma och vi jobbar alla på liknande sätt med vårt systematiska kvalitetsarbete. Under följande termin kommer vi att arbeta mer tematiskt och vi jobbar även medvetet med matematik utifrån läroplanens mål. Vi har förmånen att ha barn från många olika kulturer och det blir då självklart viktigt för oss att även ha stort fokus på språket. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.