Förskollärare/barnskötare till Gemla förskola

Förskollärare/barnskötare till Gemla förskola

Någon ska röra på sig och någon ska få barn vilket gör att vi behöver nya kollegor. Vi hoppas på att du är en av dem. Vi behöver 3 kollegor på avdelningarna: Stubben 1-4 år, Granen 1-4 år, Ugglan 5-åringar. Tillsammans formar vi en förskola för barnen i Gemla med gemensamt ansvar och kompetens och mycket glädje. Här uppskattar vi nyfikenhet och samarbetsförmåga med både barn och vuxna. Det här läsåret utvecklar vi oss i matematik. Förskolan arbetar alltid för att utveckla den digitala kompetensen, bl.a. har alla pedagoger tillgång till en egen Ipad. Det ska bli spännande att ta reda på det vi inte redan vet och se hur det kan utveckla vårt pedagogiska arbetssätt i matematik och hur det kan leda till att våra barn utvecklar sin nyfikenhet i matematik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarexamen/legitimation eller är utbildad barnskötare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter barnens olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar alla barnen till att utvecklas och dokumenterar utbildningens pedagogiska processer. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, en god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. Välkommen med din ansökan!

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställningsblanketter kan hämtas på www.polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag och du ska använda dels det som heter Skola eller barnomsorg (442.5) och dels "Belastningsregister 9 § (442.3)" som avser enskild person. OBS! Vid rekrytering internt av undervisande personal till eller från förskoleklass, fritidshem, grundskola, kulturskola, särskola eller gymnasieskola i utbildningsförvaltningen kan det bli aktuellt med tillträde av tjänst vid terminsstart i augusti 2019. Detta är ett ledningsgruppsbeslut fattat utifrån barn- och elevperspektivet samt för att skapa förutsättningar för en god personalplanering inom förvaltningen. CV- och annonsförsäljare undanbedes.
Mer info
Kontaktperson Eva Nordfält
Telefon 0470-79 64 91
Område Växjö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://vaxjo.se/sidor/forskola-och-skola.html
Sista ansökningsdag 23 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 1920-åringar. Vi är en förskola med 9 avdelningar, i ett samhälle strax söder om Växjö tätort. Gemla är en naturskönt ort med bra kommunikation, både buss och tåg och förskolan har till stor del utbildade pedagoger. Vi arbetar det här året med matematik som utvecklingsområde. Vi har positiv anda med pedagoger som tillsammans driver utvecklingen framåt. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.