Ekonom med ansvar för verksamhetsutveckling

Ekonom med ansvar för verksamhetsutveckling

Ditt uppdrag hos oss kommer i huvudsak att innebära ett helhetsansvar för det ekonomiska flödet, ett arbete som är brett och varierande. Du kommer att ha ansvar för förvaltningens budget, prognosarbete och bokslut. Sammanställa och hantera internbudgetering och vara ett stöd för involverade kollegor. Uppgifter inom redovisning så som löpande bokföring, intern kostnadsfördelning och ombokningar. Du kommer att ta fram analyser, upprätta beslutsunderlag och följa upp ekonomiarbetet. I din roll kommer du även att ansvara för verksamhetsutvecklingsfrågor. Som verksamhetsutvecklare kommer du planera utvecklingsarbetet, samt skapa verktyg och dokumentation som stöder arbetet med utveckling och uppföljning av mål och uppdrag. Det arbetet inrymmer också utvecklingen av ekonomistyrningen och ekonomiska modeller. Du kommer i din roll som verksamhetsutvecklare att samarbeta med alla kommunens förvaltningar kring gemensamma processer, för att nå enhetliga arbetssätt och utbyta erfarenhet med varandra. Som vår ekonom och verksamhetsutvecklare kommer du att ingå i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- universitetsutbildning med ekonomisk inriktning i kombination med några års erfarenhet av självständigt ekonomiarbete. Meriterande är om du har arbetat med verksamhetsutveckling och i offentlig förvaltning. Du är noggrann, strukturerad och saklig. Har en mycket god samarbetsförmåga vilket innebär ett effektivt samarbete såväl med interna som externa kontakter. Möter människor och situationer som uppkommer med hög servicegrad, på ett flexibelt och professionellt sätt och du har ett stort engagemang för ditt arbete. Du är handlings- och lösningsorienterad har en god analytisk förmåga och kan väga samman komplex information. En god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Känner du igen dig i denna beskrivning? Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Madeleine Karlsson
Telefon 0470-41951
Område Växjö
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7000 medarbetare fördelade på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. I takt med att invånarantalet ökar, behöver vi också bli fler kompetenta medarbetare. Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och etnisk bakgrund. Växjö kommun har en gemensam värdegrund som utgörs av fyra värderingar som gäller för alla som jobbar i kommunkoncernen. Värderingarna påverkar vårt sätt att vara och hjälper oss att leverera en god kommunal service och vara en attraktiv arbetsplats med en god arbetsmiljö. Det bidrar till ett hållbart arbetsliv. Miljö- och hälsoskyddskontoret ansvarar för tillsyn/kontroll inom miljö- och hälsoskyddsfrågor samt livsmedelsområdet. Kontoret arbetar för en hälsosam och hållbar tillvaro med fokus på miljö, mat och hälsa. Vi ger god service och är tillgängliga, professionella och rättssäkra i vår myndighetsutövning. Vårt arbete medverkar till en långsiktig hållbar samhällsutveckling. På miljö- och hälsoskyddskontoret är vi i dagsläget ca 30 medarbetare som arbetar med tillsyn/kontroll enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och ett antal andra lagar samt administration, planering och styrning av kontorets arbete. Varmt välkommen till oss på Miljö- och hälsoskyddskontoret. Vi söker nu en ekonom med ansvar för verksamhetsutveckling