Redovisningsekonom till Svevia

Redovisningsekonom till Svevia

Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Samtidigt är vi ett serviceföretag i snabb förändring. Vi arbetar hela tiden med innovation och att utveckla vår förmåga att möta såväl nya affärskrav som kundernas behov av effektiva produkter, tjänster och metoder. Våra 1 900 medarbetare finns på drygt 100 platser i Sverige och vi omsätter 6,9 miljarder kronor.

Vi söker dig som är redovisningsekonom med kommunikativa färdigheter. Tjänsten är ett vikariat på upp till 2 år med goda chanser till en tillsvidareanställning.

Om tjänsten
Tjänsten tillträds i slutet av augusti/början av september och är placerad i Växjö där du kommer att ingå i vårt reskontrateam, ett team där gemenskap och hög yrkeskompetens är tongivande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kravhantering - för både kund- och leverantörsfakturor
  • Betalflöden - bokningar och avstämningar
  • Periodstängningar, månadsavstämningar och granskande arbete i bokslut
  • Granskning bokföringsorder och representation
  • Uppföljning fakturor
  • Stöttning av våra ekonomer ute i organisationen
I mindre utsträckning, delvis efter intresse:
  • Sedvanligt reskontraarbete
  • Arbete med förbättringar och projekt
  • Specialansvar för mindre ansvarsområden, t ex uppdatering av intranät eller ansvar för våra brevutskick
Din profil
Du har grundläggande redovisningskunskaper som antingen är förvärvade genom studier eller arbetslivserfarenhet. Då du ska jobba med redovisning är du självklart noggrann och strukturerad samtidigt som du arbetar effektivt även under högre arbetsbelastning och mot deadlines. Vi ser även att du har en bra allmänlogik inom IT och ekonomisystem samt att du är en van Excelanvändare.
Du har lätt för att lära och gillar förändring. Då tjänsten inkluderar kontakt med både interna och externa parter är det viktigt att du har en god kommunikativ och även pedagogisk förmåga.

Svevia vill erbjuda en inkluderande arbetsmiljö, och vi sätter ett stort värde i att du delar våra värderingar: affärsmässiga, omtänksamma, trovärdiga och nytänkande, samt att du vågar stå upp och verka för ett arbetsklimat som välkomnar alla.

Dela väg med oss
Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och krävande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Om du vill dela väg med oss vill vi ha din ansökan så snart som möjligt men senast 2018-06-30. Urval kommer att ske löpande.

Vill du veta mer om tjänsten eller har några andra frågor, kontakta reskontrachef Linda Broby, HR-partner Viktoria Berg eller fackliga företrädare via vår växel, tel. 08-404 10 00.
Mer info
Område Växjö
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vi är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. Våra 2 000 medarbetare finns på fler än 100 platser i Sverige och Norge. Vår verksamhet är indelad i divisionerna Anläggning, Drift och Beläggning samt specialenheterna Maskin och Arento. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Som anställd hos oss får du tydliga prestationsmål, stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med drivna kollegor och engagerade chefer. Vi ger dig en utmanande och varierande vardag i en bransch där förändring är normaltillståndet. Välkommen att läsa mer på www.svevia.se. Dela väg med oss!