Administrativ chef - avdelning Sydost

Administrativ chef - avdelning Sydost

Motiveras du av utmaningar och viljan att förbättra? Har du ett stort engagemang och förmåga att bidra med ett positivt ledarskap där delaktighet är en ledstjärna? Är du är en person som ser möjligheter i att förbättra det viktiga administrativa arbetet, genom att säkerställa att rutiner och processer fungerar? Då har vi jobbet för dig!

Kommunal är inne i ett spännande utvecklingsarbete där fokus bland annat ligger på att utveckla den fackliga verksamheten på Kommunals lokalavdelningar. Nu söker vi en administrativ chef till en av våra 13 lokalavdelningar, som i sitt uppdrag ska arbetsleda tjänstemännen på avdelningen och avlasta lokalkontorschefen från administrativa uppgifter

Som administrativ chef kommer du att verka på avdelning Sydost där det i dagsläget arbetar 8 tjänstemän och 9 ombudsmän. Kontoret leds av lokalkontorschefen och är geografiskt beläget i Växjö. Du rapporterar direkt till lokalkontorschefen på avdelningen.

Arbetsuppgifter
Som administrativ chef kommer du, med stöd av lokalkontorschefen, arbeta för att hålla samman avdelningens administrativa verksamhet. I din roll har du ett övergripande funktionellt ansvar vilket kräver att du är väl insatt i Kommunals arbetsprocesser, rutiner och tekniska verksamhetsstöd inom bland annat ekonomi och IT.

I din roll som administrativ chef har du personalansvar för, samt arbetsleder samtliga tjänstemän på avdelningen. Du genomför löne-, avstämnings- och utvecklingssamtal med dina medarbetare, samt ansvarar, tillsammans med lokalkontorschefen och övriga medarbetare, för att en god arbetsmiljö uppnås. Du skriver fram och utvecklar beslutsunderlag samt arbetar med uppföljning. I dina ansvarsområden ingår även att se till att avdelningens löpande ekonomiska administration och hantering följer beslutade rutiner och regelverk, liksom att IT och telefoni har support och följs upp korrekt via ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll där du har/har haft ett övergripande ansvar för att driva administrativa processer, samt erfarenhet av personalansvar och praktisk arbetsledning. Rollen förutsätter även god arbetsmiljökunskap. Du har relevant akademisk utbildning inom antingen administration, ekonomi, verksamhets- eller kvalitetsutveckling, alt förvärvat motsvarande kunskapsnivå via arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i en facklig verksamhet, alternativ annan idéburen organisation.

Som person har du en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, du är lyhörd samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du har lätt för att samarbeta med andra och ser lösningar istället för hinder. Du har ett starkt engagemang och en förmåga att coacha och entusiasmera medarbetare. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar.

Anställningsvillkor och förmåner
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals Sydosts kontor, Växjö. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb. Vissa resor kan förekomma i tjänsten.

Det viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension och försäkringar, ett generöst friskvårdsbidrag och bra arbetstider.

Kontakt
Har du frågor kring tjänsten, kontakta lokalkontorschef Krister Marklund, 010-442 7905. Facklig företrädare är Yvonne Ahlin, Handels tjänstemannaklubb, 010-442 7153.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför just du skulle passa för denna tjänst. Sista ansökningsdag är 2021-01-31. Urval sker löpande. Ansök därför så snart som möjligt, eller tipsa en vän!
Mer info
Kontaktperson Krister Marklund
Telefon +46 10- 442 79 05
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.kommunal.se/
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kommunal Sydost
Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.