Vi söker en hörselpedagog till hörselhabiliteringen

Vi söker en hörselpedagog till hörselhabiliteringen

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar. När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang . Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning. Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig. Nu söker vi dig som är utbildad hörselpedagog, specialpedagog, arbetsterapeut eller audionom. Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år. Välkommen till oss på hörselhabiliteringen!

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med övriga i teamet svara för att utveckla habiliterings/rehabiliteringsarbetet för personer med hörselnedsättning/dövhet såväl barn, vuxna och äldre i Kronobergs län. Du kommer att ingå i ett expertteam bestående av hörselpedagog, kurator, specialpedagog, logoped och teckenspråkslärare. Teamet kompletteras vid behov av andra yrkesgrupper som till exempel sjukgymnast samt psykolog. Som medarbetare på hörselhabiliteringen bidrar du till att ge och utveckla en fungerande kommunikation för barn, ungdomar, vuxna och äldre med hörselnedsättning/dövhet. Du utreder och kartlägger den enskildes behov av hjälp och stöd. Du ger habiliterande/rehabiliterande insatser både individuellt och i grupp. Andra uppgifter är att informera om hörselnedsättning/dövhet, i skola, ute i samhället och i att samverka med andra instanser och myndigheter. Administrativt arbete och teamsamverkan med regelbundna möten ingår också i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad hörselpedagog, specialpedagog, arbetsterapeut, audionom eller har annan kompetens som värderas som likvärdig. Arbetet kräver intresse för att arbeta i team, där god samarbetsförmåga är viktig, men också förmåga att arbeta självständigt. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt kunskaper i tecken som stöd/teckenspråk är en merit. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Eftersom arbetet innebär resor är körkort ett krav.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Margaretha Danielsson
Telefon 0709-844 768
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (9 dagar kvar)