Verksamhetschef Ögonkliniken

Verksamhetschef Ögonkliniken

Om arbetsplatsen
Nu söker vi efter en verksamhetschef till Ögonkliniken. Är du den inspirerande, utvecklingsinriktade och modiga ledare vi söker? Vill du leda en verksamhet som kännetecknas av framåtanda och medarbetarengagemang? Har du dessutom en bakgrund inom hälso- och sjukvård, då kan det vara just dig som vi söker! Ögonkliniken är en regiongemensam klinik med enheter i både Växjö och Ljungby. Här bedrivs specialiserad ögonsjukvård i form av planerade besök, akutsjukvård och dagkirurgi. På kliniken arbetar ca 70 medarbetare och vi tar emot omkring 40 000 besökare varje år. Kliniken präglas av stabilitet, trygghet och en god gemenskap, här trivs och mår medarbetare bra. Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare - helhet, tillit och tydlighet. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Arbetsuppgifter
I rollen som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret att leda verksamheten samt det yttersta ansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljön. I rollen har du ett direkt chefskap för två avdelningschefer, vilka du har en tät dialog och nära samarbete med. I ditt uppdrag ingår utveckling, planering, förbättring och uppföljning av verksamhetens processer och du rapporterar till biträdande sjukhuschef. Som ledare inspirerar och stödjer du dina medarbetare och arbetar för att ge dem de förutsättningar de behöver. Tillsammans med sjukhusledningen jobbar ni för effektiv, tillgänglig och god sjukhusvård i Kronoberg. Region Kronoberg står inför att bygga ett nytt toppmodernt sjukhus i Växjö. Planeringen är igång och du kommer ha en betydande roll och möjlighet att påverka hur framtidens ögonklinik ska se ut. Vi erbjuder dig: * En stor möjlighet att påverka och utveckla ögonkliniken * Interna och externa chefsutbildningar * Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region Kronoberg

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av ledarskap och är van vid att vara chef över chefer. Vidare har du en adekvat akademisk utbildning samt erfarenhet från hälso- och sjukhusvårdsområdet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ögonsjukvård. För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig som: * Sätter höga mål och jobbar hårt och ihålligt för att uppnå dem. * Har förmåga att förändra ditt beteende snabbt och effektivt för att uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa problem. * Trivs med att samverka genom att främja och utveckla andras idéer. * Gärna delar med dig av information och din expertis för att uppnå önskade resultat. * Främjar ett klimat som bygger på samarbete och hjälpsamhet för att få din grupp att prestera. * Etablerar trovärdighet; tvekar inte att anta utmaningar och förmedlar energi och optimism i kommunikation med andra * Initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsarbete. Du söker gärna nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Vi tillämpar personlighet- och problemlösningstest som underlag i urvalet, vilket tillsammans med CV avgör vilka som går vidare till intervju. Välkommen med din ansökan senast 25 april.

Övrigt
Fackliga representanter: Vårdförbundet - Marie Skoglund Vision - Katarina Joelsson Kommunal - Annika Brunnberg KLL - Malin Fredholm Langlo Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Carina Pettersson
Telefon 0470-589075
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regionkronoberg.se
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (2 dagar kvar)