Undersköterskor till pretriage på akutkliniken i Växjö

Undersköterskor till pretriage på akutkliniken i Växjö

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Som undersköterska på akutkliniken i Växjö jobbar du med omhändertagande av akut sjuka patienter inom många specialiteter och får därför en stor kunskapsbredd. Vi söker nu efter undersköterskor till vår pretriage då rådande pandemi ställer krav på ett ändrat arbetssätt. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en spännande miljö! Inom akutkliniken i Växjö finns en akutmottagning, där pretriage ingår, och en akutvårdsavdelning. På akutmottagningen i Växjö behandlar vi akut sjuka patienter inom specialiteterna medicin, infektion, kirurgi och ortopedi. På kvällar, nätter och helger tar vi även emot de som söker till ögonkliniken och öron-näsa-halskliniken. Inom specialiteterna kirurgi, ortopedi, ögon och öron tar vi också hand om barn. På akutmottagningen utförs nödvändig akut behandling och undersökning för patienten, därefter sker beslut om inläggning på avdelning, uppföljning via Vårdcentral/mottagning eller återgång till hemmet. Vårt mål är att denna process ska ta 4 timmar från dörr till dörr. Akutvårdsavdelningen (AVA) är en vårdavdelning med 24 vårdplatser varav 4 är akutobservationsplatser. Vi tar emot patienter inom specialiteterna medicin, kirurgi, ortoped, infektion, gyn, onkologi, öron och ögon-näsa-hals. Avdelningen präglas av snabb och effektiv handläggning och korta vårdtider. På akutobservationsplatserna är huvudsyftet observation för att tidigt upptäcka försämring som kan föranleda vård på IVA, HIA eller annan vårdnivå. Vårt mål är en maximal vårdtid på 36 timmar, därefter skrivs patienten hem eller flyttas till annan vårdavdelning.

Arbetsuppgifter
Pretriage är till för alla patienter som kommer till akutmottagningen. I pretriagen efterfrågas symtom som visar på risk för Covid-19. Utifrån patienten svar samt uppmätt kroppstemperatur fördelas patienterna till olika väntrum i väntan på fortsatt bedömning av sjuksköterska. Pretriage sker självständigt av dig som undersköterska utifrån frågeformulär. Utöver ansvaret för pretriagen hjälper du till med punktinsatser för patienter inskrivna på akutmottagningen. Tjänsten innefattar rotationstjänstgöring dag, kväll och natt. Årsarbetstid tillämpas och du lägger själv ditt schema utifrån verksamhetens behov. Oavsett tidigare erfarenhet startar anställningen med internutbildningar och introduktion på arbetsplatsen utifrån specifika arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Du är utbildad undersköterska och det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom akutsjukvården. Du har ett gott bemötande och arbetar alltid med patienten i fokus. Att vara flexibel och att gilla ett varierat arbetstempo ser vi som en självklarhet hos oss. Vi vill att du lätt kan anpassa dig till nya situationer samt medverkar till att skapa en god arbetsmiljö. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillämpar löpande rekrytering på denna tjänst. Vänligen bifoga meriter som är relevanta för sökt tjänst såsom kopia på dina betyg, tjänstgöringsintyg och tjänstgöringsbetyg. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Charlotta Sjölin
Telefon 0470-58 86 32
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/
Sista ansökningsdag 13 apr 2021 (2 dagar kvar)