Systemansvarig betalsystem Länstrafiken Kronoberg

Systemansvarig betalsystem Länstrafiken Kronoberg

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Länstrafiken Kronoberg är en förvaltning inom Region Kronoberg. Vårt uppdrag är att bidra till goda resmöjligheter i länet genom att erbjuda en väl fungerande allmän kollektivtrafik samt särskild kollektivtrafik för de kommuner som gett oss i uppdrag att upphandla/utföra färdtjänst och skolresor.
Länstrafiken utför över 10 miljoner resor om året inom den allmänna kollektivtrafiken och vårt övergripande mål är att vi ska få fler och nöjdare kunder.

Nu söker vi en systemansvarig med ansvarsområdet betalsystem. Du blir en del av en IT- och teknikavdelning där ett engagerat team arbetar med drift och utveckling av digitala tjänster och system för kollektivtrafiken i Kronoberg. Vårt uppdrag är att säkerställa att IT-systemen möter högt ställda krav på säkerhet, service, stabilitet och kostnadseffektivitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för systemförvaltningen av Länstrafiken Kronobergs betalsystem. I arbetet ingår att arbeta operativt med felsökning, konfigurering och SLA-uppföljning mot leverantörer.
Du arbetar också strategiskt med att skapa och underhålla rutiner och processer kring systemen.
I samråd med övrig personal på länstrafiken och i Region Kronoberg utvecklar du systemen i den riktning som verksamheten och resenärerna önskar.

En stor del av betalsystemen har upphandlats och utvecklats tillsammans med andra regioner i Sydsverige och förvaltas inom en gemensam förvaltningsorganisation där ansvarsområden delas mellan regionerna.
Du får en drivande i roll i den gemensamma förvaltningsledningen och kommer arbeta nära kollegor i andra regioner med liknande tjänster som din.


Kvalifikationer
Vi söker dig med en bred IT-bakgrund och tidigare erfarenhet av systemadministration och systemförvaltning.
Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du är analytisk, noggrann och har ett lösningsorienterat arbetssätt.
För att lyckas i rollen bör du ha ett prestigelöst förhållningssätt och en god kommunikativ förmåga vilket möjliggör goda relationer inom Region Kronoberg och andra samarbetspartners.
Erfarenheter av ITIL är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Andreas Edvardsson
Telefon 070-877 08 26
Område Växjö
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)