Sjuksköterska, resursperson diabetes

Sjuksköterska, resursperson diabetes

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Region Kronoberg erbjuder dig friskvårdsbidrag, förmånligt årskort på tåg och buss, rabatt på våra personalrestauranger, egna träningslokaler, personalklubbar och inflyttarservice. Allmänmedicinskt Kunskapscentrum (AMK) är en del av FoUU och arbetar med fokus på dagens primärvård och inriktning på framtidens nära vård. Utifrån ett helhetsperspektiv driver vi utvecklingsfrågor och utgör ett samlat forum för kvalitetsutveckling, utbildning, fortbildning och forskning för nära vård i Region Kronoberg. AMK representerar samtliga professioner i hela primärvården, såväl offentligt som privat driven, i dialog med övriga sjukvården. Förutom de övriga delarna inom FoUU samverkar vi även med bland annat Linnéuniversitetet, Sveriges kommuner och regioner samt andra nationella aktörer inom sjukvårdsområdet. Annonsen vänder sig till dig som har en tillsvidareanställning som sjuksköterska inom Kronobergs län, på en vårdcentral eller inom kommunal verksamhet och vill vara med och utveckla diabetesvården i den nära vården.

Arbetsuppgifter
Vi söker en utåtriktad person som vill vara aktiv i arbetet med att i samverkan med vårdcentraler och kommuner utveckla diabetesvården i den nära vården. Arbetsuppgifterna kommer bland annat att utgöras av att: * Utgöra resurs och kontaktperson för vårdpersonal i den nära vården som arbetar med diabetes. * Utifrån verksamheternas behov arrangera utbildningsaktiviteter för den nära vårdens professioner. * Ingå i referensgrupp för upphandling av diabetesrelaterade produkter som används i den nära vården. * Leda och delta i implementering av ny kunskap på området inklusive nationella riktlinjer. * Leda och delta i aktuella utvecklingsprojekt. Arbetet kräver samverkan med de övriga resurser inom diabetes som finns i Region Kronoberg. Vidare krävs samverkan med de övriga resurspersonerna inom AMK. Delar av arbetet är mycket självständigt, vilket ställer krav på ett stort ansvarstagande och egen initiativförmåga. I takt med att AMKs uppdrag förändras kan också arbetsuppgifterna komma att förändras. Ett mindre antal resor utanför länet kan komma att ingå i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom diabetes. Du skall ha erfarenhet av arbete i primärvård samt gärna erfarenhet av att utbilda och föreläsa. Erfarenhet från kommunal Hälso- och sjukvård är meriterande. Då en del av uppdraget kommer att utföras på plats på vårdcentraler lägger vi stor vikt vid att du är strukturerad och lösningsfokuserad, kan skapa förtroende och goda relationer. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Roland Olofsson - Dolk
Telefon 0767-259625
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (8 dagar kvar)