Regional utvecklingssamordnare inom kompetensförsörjning

Regional utvecklingssamordnare inom kompetensförsörjning

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". För invånarna, på uppdrag av politiken och i samverkan med andra driver vi utveckling enligt Gröna Kronoberg www.regionkronoberg.se/gronakronoberg/, vår regionala utvecklingsstrategi. Tjänsten som regional utvecklingssamordnade är placerad i kompetensförsörjningsteamet inom verksamheten Kompetens och lärande på regional utveckling med placering Regionhuset på Nygatan 20 i Växjö. Inom Kompetens och lärande finns det fyra olika team, AV-media Kronoberg, Maker tour- Mot nya höjder, Vård-och omsorgscollege samt kompetensförsörjningsteamet. Kompetens och lärande arbetar med: * samordning av kompetensförsörjning enligt den nationella strategin för regional utveckling och Kronobergs egna styrdokument såsom Region Kronobergs kompetensförsörjningsstrategi och dess handlingsplan * kompetensutveckling/utbildning utifrån olika behov hos länets arbetsgivare inom olika branscher samt offentliga organisationer

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med kompetensförsörjningsfrågor ur ett helhetsperspektiv i Kronobergs län tillsammans med övriga medarbetare i kompetensförsörjningsteamet. Arbetet bedrivs utifrån strategiskt viktiga områden och regionala prioriteringar 2021 såsom omställning och främja informerade studie- och yrkesval. En regional utvecklingssamordnare hos oss arbetar med att: - process- och projektleda, omvärldsbevaka, utreda och analysera, mobilisera och initiera projekt, handlägga projektansökningar och ärenden till politiken - informera och kommunicera, anordna mötesplatser, följa upp och utvärdera verksamheten - samarbeta med representanter från näringsliv, utbildning, kommunal sektor samt andra relevanta myndigheter och organisationer. Från det strategiska, analytiska och långsiktiga till operativa insatser här och nu. Målgruppen är från barnet till vuxna, yrkesverksamma och/eller arbetslösa, ur ett regionalt perspektiv. Syftet är ett ökat humankapital och för arbetslivets behov av kompetens. Medarbetarna ska i sitt arbete bidra med ett helhetsperspektiv samt vara flexibla för att kunna möta en skiftande efterfrågan. Dina arbetsuppgifter kommer att variera och du går in i olika uppdrag och insatser under ett verksamhetsår.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: - relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet inom området - erfarenhet av att arbeta med processer där flera aktörer är involverade - goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. - B-körkort Meriterande är: - erfarenhet av projektledning - arbetslivserfarenhet från näringsliv och/eller utbildning med god förståelse för företagandets villkor Personliga egenskaper: * vi ser att du är drivande och utvecklingsinriktad och vill skapa resultat med ditt arbete * du arbetar strukturerat, noggrant utan att vara petig och slutför påbörjade processer * du har förmåga att hålla högt tempo med flera saker på gång samtidigt men även kunna hantera lugnare tempo * du är socialt flexibel som har lätt för att skapa kontakt, är lyhörd och samarbetsvillig * du har förmåga att se helheter även i komplexa sammanhang Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Cristina Haraldsson
Telefon 0790-67 50 91
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (4 dagar kvar)