Projektledare/Objektledare IT

Projektledare/Objektledare IT

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". IT-verksamheten har till uppgift att utveckla, förvalta och tillhandahålla IT-tjänster för Region Kronoberg, kommunerna i länet och anslutna privata vårdgivare. Vi är i dag 120 medarbetare med olika yrkesbakgrund. Tillsammans skapar vi en verksamhet och produktion med hög kompetens och stort engagemang. Vårt arbete är verksamhetsdrivet där regionens kärnverksamheters behov styr. "Verksamhet leder och IT stödjer" är våra ledord där vi strävar efter hög servicenivå och närvaro för våra användare. Som projektledare tillhör du avdelningen IT Projekt och kvalitet, som är en stabsavdelning, inom verksamhetsområde IT. Avdelningen finns på Sigfridsområdet i Växjö. Avdelningen har roller som projektledare IT, objektledare IT, testledare, processägare, systemförvaltare och administratör. Inom IT ansvarar avdelningen bland annat för att driva objektledning och projekt. Det innefattar exempelvis utveckling av förvaltningsprocessen med grund i PM3, ITIL-processer, teststrategier, produktionsplanering samt kontinuitetsplanering. Helt enkelt det som krävs för att på ett bra sätt utveckla förvaltningsarbete, projektstyrning och produktionsplanering. Inom IT upplever vi en hög trivsel på arbetet. Vi har intressanta, omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Vi bryr oss om varandra! Välkommen att bli en del av oss!

Arbetsuppgifter
Befattningen som projektledare kan innebära arbete inom två roller: objektledare-IT samt projektledare-IT. I rollen som objektledare-IT leder och fördelar du IT-arbetet inom ett eller flera förvaltningsobjekt. Du arbetar systematiskt och långsiktigt med att säkerställa verksamhetens behov av lämpligt IT-stöd. Tillsammans med objektledare från verksamheten leder, planerar och följer du upp genomförandet av objektplanernas mål. Allt från kravställning, leverans och uppföljning i produktionsmiljö. I rollen som projektledare-IT leder du både större och mindre initiativ som inte är lämpliga att hanteras inom förvaltningsobjektet. Dessa IT-projekt är av engångskaraktär och levererar in till förvaltningsobjektet med hjälp av en temporär organisation. Då lösningar och tjänster för verksamhetens behov ofta spänner över flera förvaltningar/objekt, är samarbete mellan olika objekt och projekt mycket vanligt och en nyckelfaktor för ett lyckat resultat. Region Kronoberg står inför många spännande utmaningar inom IT-området med flera större förvaltningsinitiativ och projekt inom den närmaste tiden. Du kommer få möjligheter att leda förvaltningsarbete och projekt med en stor spännvidd i allt från djup teknik till att förbättra våra invånares kontakter med Region Kronoberg i form av bland annat olika e-tjänster. Du kommer i hög grad vara delaktig i förbättringsarbetet av vår projekt- och förvaltningsstyrning. Vi ser fram emot att ta del av dina kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som projektledare och/eller förvaltningsledare inom IT samt gärna har relevant universitets- eller högskoleutbildning. Erfarenhet av olika projektmodeller utgår vi från att du har, regionen använder Projektil. Du känner även till ITIL, PM3 samt har erfarenhet av förbättringsarbete. Det är meriterande med erfarenheter från hälso- och sjukvård. För att lyckas i rollen ser vi att du är driven, initiativtagande, strukturerad och noggrann. Du är flexibel och lyhörd inför kundens behov samt har lätt för att samarbeta. Genom att vara tydlig och kommunikativ är du bra på att leda och coacha andra. Du behöver trivas med att arbeta i en föränderlig och komplex organisation. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Vi gör löpande urval och intervjuer under ansökningsperioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Louise Göthberg
Telefon 0470 58 68 53
Område Växjö
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)