Nu söker vi en arbetsterapeut till habiliteringen barn och ungdom i Växjö

Nu söker vi en arbetsterapeut till habiliteringen barn och ungdom i Växjö

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Nu söker vi dig som vill ha ett roligt och meningsfullt jobb som arbetsterapeut! Vårt jobb gör skillnad varje dag för våra barn och ungdomar på habiliteringen barn och ungdom i Ljungby/Växjö. Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar. När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, utmanande och intressanta. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning. Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor. Som medarbetare hos oss har du möjlighet att byta arbetsuppgifter och att utvecklas inom habiliteringen. Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig. Vill du vara en del av detta viktiga uppdrag där du verkligen får chansen att använda all din kompetens som arbetsterapeut? Fortsätt att läsa så berättar vi mer!

Arbetsuppgifter
På habiliteringen barn och ungdom är vår största styrka vårt täta teamsamarbete. Du får möjligheten att prata och utbyta erfarenheter, både inom din egna profession och med andra i teamet. Som arbetsterapeut hos oss träffar du barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år. Vårt sätt att arbeta är unikt på många sätt! Vi ser hela människan och tar hänsyn till hela situationen, inte bara en del. Vi möter barn och ungdomar på vår arbetsplats och ger insatser men vi arbetar även i hemmet och i skolan. Det ger oss en unik insyn i barnet/ungdomens utmaningar i vardagen och därmed möjligheter att lösa problem som ingen annan kan. Vi arbetar både självständigt och i team, vi har olika arbetssätt för olika uppdrag och det ger ett nära och inspirerande samarbete med många olika yrkeskategorier. En stor del av vårt arbete handlar om att kartlägga hur det fungerar för barnet/ungdomen idag, titta på hur det ser ut både i den fysiska och sociala miljön, detta gör vi genom att: *Ge insatser som kan handla om att prova ut, justera och förskriva olika typer av fysiska och kognitiva hjälpmedel. *Stödja, inspirera och anpassa så att barnet/ungdomen själv kan utveckla sina fysiska, kognitiva och sociala förmågor. *Samverkan med andra aktörer som finns runt barnet/ ungdomen och dess nätverk. Du får möjligheten att följa barnets/ungdomens utveckling under lång tid, där kreativitet och uppfinningsrikedom spelar stor roll i vårt uppdrag samt att hitta nya lösningar. Alla är vi unika, så även vägarna till en fungerande vardag och ett meningsfullt liv. Vad erbjuder vi dig förutom omväxlande arbetsdagar med mycket rörelse? I vår organisation är din utveckling viktig, både genom en bra introduktion och genom vidareutbildning. Vi har en stor och stabil organisation i ryggen. Inte bara inom habiliteringen, utan hela Region Kronoberg. Det ger trygghet och öppnar möjligheter för din utveckling och karriär. Om du funderar på att flytta hit erbjuder vi dig inflyttarservice, det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i Kronoberg. Läs mer om det och våra andra förmåner här: http://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/formaner/

Kvalifikationer
Nu har vi berättat lite om oss, men vem är du? *Du är legitimerad arbetsterapeut. *Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom habilitering och/eller rehabilitering samt kunskaper kring olika funktionsnedsättningar. *Du gillar att vara med och utveckla nya arbetssätt. *Eftersom vi möter barn och ungdomar i olika delar av länet behöver du ha B-körkort. *Du har hjärtat i vår värdegrund, Respekt för människan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Carola Kindstrand Loeb
Telefon 072-083 19 38
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)