Kom och hjälp oss på IT Drift att leverera service i världsklass!

Kom och hjälp oss på IT Drift att leverera service i världsklass!

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Vi som arbetar inom IT-verksamheten har till uppgift att utveckla, förvalta och tillhandahålla IT-tjänster för Region Kronoberg. Vi är i dag cirka 120 medarbetare som tillsammans skapar en verksamhet och produktion med hög kompetens och stort engagemang. Vårt arbete är verksamhetsdrivet där våra kärnverksamheters behov styr. Verksamhet leder och IT stödjer är våra ledord där vi strävar efter hög servicenivå och närvaro för våra användare. Vår IT-miljö är modern och är byggd med hög säkerhet i fokus. Vi har en tät omvärldsbevakning för att hålla oss uppdaterade med aktuella trender och tekniker med syfte att vara i framkant vad gäller att leverera tjänster med kvalitet, robusthet och säkerhet. Avdelningen IT Drift har till uppgift att säkerställa kontinuitet i den oerhört viktiga IT-leveransen för hela Region Kronoberg. Hos oss får du chansen att verkligen göra en konkret skillnad för regionens invånare. Avdelningen kommer att bestå av åtta medarbetare och finns på Sigfridsområdet i Växjö. Inom IT-verksamheten upplever vi att vi har intressanta, omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. Vi trivs på jobbet och vi bryr oss om varandra! Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter
Vi behöver förstärka vår driftavdelning och söker nu drifttekniker! Vi erbjuder ett omväxlande lagarbete, med goda möjligheter att både bredda och fördjupa sig inom en mängd olika områden som spänner över såväl hårdvara som mjukvara. Vi är på en ständig förbättringsresa där vi vill ha din hjälp att hitta de bästa lösningarna på de utmaningar som uppstår. Arbetsuppgifterna innefattar proaktivt arbete med att förbättra och förfina våra rutiner och verktyg samt felsökning, konfiguration, optimering, övervakning och larmhantering. Större delen av arbetet utförs på arbetsplatsen, medan vissa åtgärder innebär fysiska besök i serverrum.

Kvalifikationer
Du drivs av att förbättra och ständigt höja nivån på vår service, samt uppskattar att ta dig an nya utmaningar och lära dig nya saker. Du har också förmågan att förstå verksamhetens utmaningar och behov för att kunna hjälpa på bästa sätt. Du tar ansvar för att lösa uppkomna situationer på egen hand eller tillsammans med andra, och har förmågan att agera kontrollerat även i brådskande situationer. För att lyckas väl har du troligen flerårig erfarenhet av arbete som drifttekniker eller liknande roller med kompetens inom flera av nedanstående områden: - Windows Server - Nätverk (t.ex. Cisco) - IT-säkerhet - Lagrings- och backupsystem - Databasadministration och SQL - Övervakningssystem (t.ex. Nagios/OP5) - Virtualisering (t.ex. VMware) - Containerteknik och orkestrering (t.ex. Docker, Kubernetes) - Skriptning (t.ex. PowerShell) Hos oss är teamets resultat viktigare än den individuella prestationen, vilket innebär att vi förväntar oss att du är villig att samarbeta för att komma fram till de bästa lösningarna. Vi vill också att du bidrar till kompetensspridning inom teamet. Ett driv att lära sig och förmåga att samarbeta trumfar djup teknisk kunskap. Du ska ha lägst gymnasiekompetens och får gärna ha ytterligare utbildning inom relevanta IT-områden. Flytande svenska i tal och skrift krävs eftersom det är av stor vikt att vi obehindrat och effektivt kan kommunicera med våra verksamhetsanvändare. B-körkort är ett krav, liksom fysiska förutsättningar att t.ex. ta sig upp via en stege då detta kan krävas vid besök i serverrum. Anställningen är placerad i säkerhetsklass och förutsätter godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Övrigt
Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan! Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Victor Grevik
Telefon 0470-58 74 68
Område Växjö
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (54 dagar kvar)