Hej distriktssköterska! Vill du jobba med oss på vårdcentralen Alvesta?

Hej distriktssköterska! Vill du jobba med oss på vårdcentralen Alvesta?

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Hej! Jag heter Evelina och jobbar som avdelningschef på vårdcentralen Alvesta.
Just nu jobbar vi med stora och små förändringar för att ge våra patienter den bästa möjliga vården. För oss är arbetsmiljö och patientsäkerhet alltid självklara delar av vårt utvecklingsarbete. Vi har nyligen rekryterat ett antal distriktssköterskor/sjuksköterskor på grund av pensionsavgångar. Och en specialist i allmänmedicin samt en ST-läkare har anslutit till vårt team, men vi behöver bli fler. Vi ska hinna med dagens jobb och känna oss stolta när vi går hem!

Mitt mål är att du som medarbetare ska trivas, känna arbetsglädje och kunna utvecklas på jobbet - då tror jag det blir som allra bäst. Därför satsar vi på en god introduktion, kompetensutveckling och att skapa en bra arbetsmiljö tillsammans.

Vi strävar efter att skapa ett härligt multiprofessionellt team som samarbetar för patientens bästa. Vi ställer upp för varandra och hjälps åt när det behövs. Vi vill använda allas kompetens och satsa på att främja medarbetarnas intressen genom utbildning och särskilda ansvarsområden. Arbetsglädje är lika viktigt som ett patientsäkert arbete.

Vi har glädjen att regelbundet få ta emot studenter i alla yrkeskategorier. Vi ser oss som en utbildningsvårdcentral där vi alla hjälps åt för att utveckla våra framtida kollegor.

Vårdcentralen har fräscha lokaler som vi delar med mödravården, tandvården och apoteket. Vi ligger mitt i centrum med 5 minuters gångavstånd till tågstationen vilket gör det lätt att pendla med buss eller tåg.

Hoppas vi hörs snart! Hör självklart av dig om du vill höra mer om hur vi jobbar. Hälsningar Evelina
Arbetsuppgifter
Att jobba som distriktssköterska på vårdcentral innebär att följa patienter genom hela livet. Vi tar emot barn och vuxna som behöver råd eller vård. Du möter patienter i alla åldrar och livssituationer. En del träffar vi väldigt sällan och andra mer regelbundet. Vi arbetar både utifrån ett hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv, men även med akuta symtom.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära distriktssköterskemottagning, konsultation med patienter via telefon, tidsbokning och mottagningsarbete. Är du intresserad så finns det goda möjligheter att fördjupa dig inom några av våra specialistmottagningar utefter din kompetens, erfarenhet och intresse. Som du förstår är arbetet på vårdcentral omväxlande, och om du frågar mig både roligt och utvecklande.

Vad erbjuder vi dig?
I vår organisation är din utveckling viktig, både genom en bra introduktion och genom vidareutbildning. Vi har en stor och stabil organisation i ryggen. Inte bara den gemensamma primärvården i länet, utan hela Region Kronoberg. Det ger trygghet och öppnar möjligheter för din utveckling och karriär. Om du funderar på att flytta hit erbjuder vi dig inflyttarservice, det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att etablera sig som nyinflyttad i Kronoberg. Läs mer om det och våra andra förmåner här: https://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/formaner/Kvalifikationer
Vi vill träffa dig som har en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning distriktssköterska. Du som är sjuksköterska med erfarenhet från arbete på vårdcentral är också välkommen att söka. För dig som är sjuksköterska finns möjligheter till vidareutbildning.

Vem är du?
För att trivas på vårdcentralen Alvesta behöver du precis som vi, värna om vänligt bemötande och hög kompetens. Du gillar att jobba i team och har både förmåga och intresse att tänka i nya banor. Det behövs verkligen i vårt arbete där vi ständigt strävar efter att göra vården bättre för våra patienter.

Sist men inte minst så är du en nyfiken och engagerad lagspelare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du besöka oss innan du bestämmer dig? Kontakta oss så ordnar vi det!

I den här rekryteringen jobbar vi med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. Så vänta inte med din ansökan!Övrigt
Alla regionens vårdcentraler hjälper till att bemanna jourläkarcentralen. Det rör sig om några pass per år eftersom vi är många som hjälps åt. Det berikar ditt arbete, och bidrar till att finnas där för våra kronobergare på helger och efter klockan 17! Du får särskild introduktion kring hur det är att jobba på jourläkarcentralen. Vår ambition är att du ska få en trygg start och utvecklas i din profession.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Evelina Kraft-Bodi
Telefon 0767-259696
Område Växjö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (8 dagar kvar)