HR-strateg

HR-strateg

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Vill du leda, utveckla och driva större långsiktiga projekt inom HR/arbetsgivarområdet? Vi har en tjänst för dig som innebär att arbeta och utvecklas i ett dynamiskt sammanhang där ditt arbete är en del i att skapa värde för våra medborgare på ett effektivt och kvalitativt sätt. Samtidigt strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsplats som är utvecklande och meningsfull för våra medarbetare. Tjänsten är placerad på den centrala HR-avdelningen, som är en av fem avdelningar inom Regionstaben. Vi planerar ha intervjuer via Teams 1 juni.

Arbetsuppgifter
Du kommer inledningsvis att arbeta med ett stort utvecklingsprojekt gällande karriärmodeller, som bland annat innebär att utvecklings- och karriärvägar tydliggörs. Din roll innebär att driva, samordna och slutföra projektet. Du kommer utöver detta att arbeta med utredningsuppdrag från politik och regionens ledning, vilket innebär att ta fram faktaunderlag, statistik med mera samt att producera tjänsteskrivelser. Tillsammans med dina närmsta kollegor på HR-avdelningen kommer du dessutom att få möjlighet att arbeta med arbetsrätts- och lönefrågor, ärendehantering och ökad digitalisering inom HR-området.

Kvalifikationer
Personalvetarexamen eller likvärdig examen och erfarenhet av HR-arbete. Du ska ha erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att självständigt ha drivit utvecklings- och förändringsarbete. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och vana vid att skriva, utreda, och analysera. Det är meriterande att ha arbetat inom politisk styrd verksamhet och att vara förtrogen med avtalsområdet för kommuner och regioner. Som person är du självständig, driven och strukturerad. Förmåga att samordna och samarbeta med såväl högsta ledning, fackliga representanter som verksamhetsnära chefer och medarbetare är en förutsättning för uppdraget. Du prioriterar och driver ditt arbete framåt, diskuterar alternativa lösningar och utmanar oss att testa nya vägar och följer upp tills vi slutfört uppdraget.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Monica Ranstad
Telefon 0767-207979
Område Växjö
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 maj 2021 (8 dagar kvar)