Avdelningschef till stroke- och neurologienheten

Avdelningschef till stroke- och neurologienheten

Om arbetsplatsen
Medicinkliniken i Växjö är en av de största klinikerna i Region Kronoberg, med ca 400 medarbetare. Vår vision är att vara den bästa medicinkliniken. För att uppnå denna vision arbetar vi enligt våra tre grundelement robust, säker och stolt: * Robust står för verksamhetsperspektivet; vi vill ha en stabil och trygg verksamhets som står stadigt trots yttre påfrestningar och belastningar. * Säker står för patientperspektivet; våra patienter ska mötas av säker och tillgänglig vård och ett säkert omhändertagande. * Stolt står för medarbetarperspektivet; vi vill att våra medarbetare ska vara stolta över hur vi tar hand om våra patienter och om varandra. Tillsammans skapar vi den bästa medicinkliniken! Stroke- och neurologienheten är en sammanhållande enhet för öppen- och slutenvård. Enheten består av vårdavdelning, neurolog- och strokemottagning samt neurologisk dagvård. Du kommer att vara närmsta chef för ca 35 undersköterskor och sjuksköterskor. Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Genom att du agerar konsekvent och visar tillit till medarbetarna skapar du engagemang och delaktighet, nytänkande och kreativitet. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som avdelningschef är att strategiskt leda och utveckla den dagliga operativa verksamheten och dess medarbetar mot uppsatta mål. Du ansvarar även för att uppnå en god arbetsmiljö på avdelningen. Som avdelningschef skall du vara tillgänglig, ha ett coachande förhållningssätt och har tillit till dina medarbetare som du även har lön- och medarbetarsamtal med. Utöver detta ingår även budgetansvar för avdelningen. Din närmsta chef är klinikens omvårdnadschef och du ingår i medicinklinikens ledningsgrupp tillsammans med nio avdelningschefer, verksamhetsutvecklare, omvårdnadschef, och verksamhetschef. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina avdelningschefskollegor och sektionsansvarig överläkare på stroke- och neurologienheten. Tillsammans arbetar ni aktivt med att utveckla och leda verksamheten mot uppsatta mål.

Kvalifikationer
Som avdelningschef söker vi dig som: * Förhåller sig entusiastisk och positiv även i tuffa situationer * Initierar, anpassar och styr upp förändrings - och utvecklingsinsatser * Agerar när andra tvekar * Samarbetar med andra snarare än konkurrerar * Drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen * Ta fram kort - och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska Vi söker dig med visioner och goda ledaregenskaper som kan skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett bra resultat! Det är meriterande och vi lägger stor tyngd om du tidigare har arbetat som chef och har en vårdutbildning. Vi tillämpar personlighets- och problemlösningstester som underlag till urvalet och som till största del avgör vilka som går vidare i processen.

Övrigt
Intervjuerna kommer att hållas på följande datum: 17/3 19/3 22/3 Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Thomas Aronsson
Telefon 0470-58 81 22
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.regionkronoberg.se/
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (2 dagar kvar)