Avdelningschef till Rehabiliteringskliniken

Avdelningschef till Rehabiliteringskliniken

Om arbetsplatsen
Välkommen till Rehabiliteringskliniken i Växjö!

NU SÖKER VI DIG SOM VILL BLI VÅR NYA AVDELNINGSCHEF.
Vi på rehabiliteringskliniken har ett viktigt uppdrag, som specialistverksamhet för patienter i behov av rehabilitering efter somatisk sjukdom eller skada. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga välbefinnande och främja ett aktivt och självständigt liv för patienter som är behov av rehabilitering inom hjärnskada, neurologiska sjukdomar och smärtproblematik.

Vår styrka är att vi jobbar i tvärprofessionella team och med patienten i fokus. Våra duktiga medarbetare bildar tillsammans ett starkt team runt patienten och består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, psykologer och kurator. Rehabiliteringen bedrivs både i slutenvård, öppenvård och smärthanteringsprogram.

På rehabiliteringskliniken värderar vi vår arbetsmiljö högt och vår ambition är att hitta arbetssätt där alla medarbetares kompetenser används rätt och till patientens fördel. Rehabiliteringskliniken står inför en spännande framtid, med omställning till den nära vården och förbättringar och utveckling inom många områden.

Rehabiliteringskliniken ligger på Sigfridsområdet i Växjö, precis vid sjön Trummen och i hjärtat av Småland. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Växjö är en av Sveriges snabbast växande regioner, med ett starkt näringsliv, stolta designtraditioner och driftiga människor. Här finns kreativitet, framtidstro och med naturen alltid runt hörnet. Vi hoppas du ska trivas!

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som avdelningschef för undersköterskor och sjuksköterskor. Gruppen består av ca 30 medarbetare.

Du kommer arbeta i nära samarbete med dina två avdelningschefskollegor och kommer samverka med aktörer både internt och externt. Tillsammans med en kollega kommer du ha ett delat ledarskap över hjärnskade- och neurorehab. Som avdelningschef har du både verksamhet-, ekonomi-, och personalansvar. Du utvecklar verksamheten, dina medarbetare och ditt ledarskap.

Du ingår också i rehabiliteringsklinikens ledningsgrupp, där du bidrar till helhetstänk och hela klinikens utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att arbeta med ständiga förbättringar i verksamheten. Du ser utmaningar som möjligheter, är drivande och har förmåga att se lösningar samt mod att fatta beslut. Du är en trygg person som trivs med att samarbeta med andra, men du litar också på dina egna slutsatser. Du har förmåga att se händelser i ett större sammanhang och kan se förbättringar i verksamhetens processer. Du har förmåga att organisera och planera verksamheten, för både en hög patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du kan arbeta med gruppers utveckling och förbättringsarbete.

Du har ett coachande förhållningssätt och har vilja och förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang. Du främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan. Du strävar efter ett kommunikativt ledarskap och är tillgänglig för dina medarbetare.

Du har en adekvat högskoleutbildning och gärna utbildning i ledarskap samt erfarenhet av tidigare chefs/ledarskap.

Övrigt
Uppdraget som verksamhetschef är ett förordnande på fyra år, med möjlighet till förlängning. Som grund får du en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Vi tillämpar personlighet- och begåvningstester som underlag till urvalet.


Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Therese Silvander Ahlrik
Telefon 0470-592226
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (16 dagar kvar)