Avdelningschef till BB på kvinnokliniken

Avdelningschef till BB på kvinnokliniken

Om arbetsplatsen
Nu söker vi efter en avdelningschef till vår BB-avdelning! Är du den kommunikativa och förtroendeingivande ledare vi söker? Vi har satt ett ambitiöst mål som både medarbetare och ledning är fast beslutsamma om att uppnå. Vår målbild innefattar bland annat: * En modern attraktiv arbetsplats med vård av högsta kvalitet dygnet runt * En hållbar arbetsmiljö med god bemanning som erbjuder möjlighet för medarbetare och chefer att påverka, ta ansvar och utvecklas i sitt arbete. * Patienter som både känner sig sedda och trygga under vårdtiden Ett förbättringsarbete pågår redan med planering av förbättrade lokaler. Dessutom arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra vårdkedjor, hålla en hög vårdkvalitet och en hög patientsäkerhet. Det finns stora möjligheter att påverka utvecklingen av avdelningen på både kort och lång sikt. Idag består kvinnokliniken av cirka 200 medarbetare i en integrerad BB-, förlossning- och gynavdelning. Kvinnokliniken består även utav barnmorskemottagningar, SESAM-mottagning, gynmottagning, ultraljudsmottagning, abortmottagning, ungdomsmottagningar, auroramottagning, återbesöksenhet och amningsmottagning. Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare med värdeorden helhet, tillit och tydlighet. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Arbetsuppgifter
I rollen som avdelningschef ansvarar du för att strategiskt leda och utveckla avdelningen och dess medarbetare mot uppsatta mål. Du ansvarar för ca 30-35 medarbetare och har arbetsmiljö-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du ingår i klinikens ledningsgrupp som består av avdelningschefer, vårdenhetschef, verksamhetschef och ledningsansvariga läkare. Du rapporterar till vårdenhetschefen och verksamhetschefen. Som avdelningschef är du den som leder den dagliga operativa verksamheten på avdelningen. Du är tillgänglig, har tillit och tillämpar ett coachande förhållningssätt till dina medarbetare. Du främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan. Vi erbjuder dig bland annat: * En stor möjlighet att påverka och utveckla kvinnosjukvården * Interna och externa chefsutbildningar * Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region Kronoberg

Kvalifikationer
Som avdelningschef söker vi dig som: * Utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. * Förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma. * Lyssnar effektivt; du försöker först att förstå och sedan förstås. * Förhåller dig entusiastiskt och positiv även i tuffa situationer. * Drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som ledare med personalansvar och om du innehar en vårdutbildning. Vi tillämpar personlighet- och problemlösningstest som underlag i urvalet, vilket tillsammans med CV avgör vilka som går vidare till intervju. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jennie Sjöman
Telefon 0470-58 83 88
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 maj 2021 (5 dagar kvar)