Avdelningschef för medicinska sekreterare på onkologkliniken

Avdelningschef för medicinska sekreterare på onkologkliniken

Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". På onkologkliniken arbetar vi tillsammans för att kunna erbjuda kronobergarna en specialiserad cancersjukvård med god tillgänglighet, vilket vi får bekräftelse på genom goda resultat i både nationella mätningar, men även genom feedback från patienter och anhöriga. Vi är stolta över vårt arbete och värnar om varandra. Inom kliniken har vi en slutenvårdsavdelning, strålbehandlingsenhet, öppenvård, klinisk prövningsenhet och palliativa rådgivningsteamet i Växjö och Ljungby. Din närmaste chef är klinikens verksamhetschef och du ingår i onkologklinikens ledningsgrupp tillsammans med tre avdelningschefer och en verksamhetsutvecklare. Som stöd i ditt chefsuppdrag har du HR-konsult och controller. Vi i ledningsgruppen har jobbat tillsammans under många år och vi har ett öppet och glatt klimat. Vi är en väl sammansvetsad grupp som tar gemensamt ansvar för hela verksamheten. Vi arbetar aktivt med att utveckla och leda verksamheten mot uppsatta mål.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som föredrar ett närvarande ledarskap där du arbetar nära dina medarbetare och är lyhörd för deras behov. Du kommer att ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för sex medicinska sekreterarare. Det är av stor vikt att du kontinuerligt för en dialog och skapar tydlighet kring beslut, riktlinjer och uppsatta arbetssätt. Medicinska sekreterare är en av de yrkesgrupper som påverkas mycket av digitaliseringen. Uppdraget består därför till stor del av att driva vår digitaliseringsresa framåt och vara drivande i flera projekt kring verksamhetsutveckling. Vidare ser vi att du är med och bygger teamet genom att lyfta medarbetarna och deras kompetenser. Du tar tillvara deras engagemang, styrkor och utvecklingsbehov i förhållande till uppdraget. Tillsammans utvecklar ni kliniken med fokus på en trygg och säker vård och en god arbetsmiljö. En viktig del av ditt uppdrag är också att identifierar behov, samt att du genomför och följer upp aktiviteter som bidrar till verksamhetens korta och långsiktiga mål.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som har ett genuint intresse för dina medarbetare och som har ett närvarande och coachande ledarskap. Du är trygg i dig själv och skapar en öppen dialog med dina medarbetare. En viktig del i arbetet som avdelningschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den stora kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Tillsammans med medarbetarna och dina avdelningschefskollegor utvecklar du verksamheten och här värdesätter vi din förmåga att se de stora sammanhangen och omsätta visioner och mål till praktiska och konkreta handlingsplaner. För att lyckas i rollen ser vi att du har en förståelse för processutveckling och fallenhet för digitalisering. Du är en strukturerad och analytisk person med stort engagemang för verksamhetens utveckling och kvalitet. Vidare har du förmåga att utifrån ett helhetsperspektiv planera, organisera, genomföra och följa upp beslut och resultat. Du har även lätt för att skapa goda relationer och kan samverka såväl inom som utom enheten. För tjänsten krävs att du är utbildad medicinsk sekreterare med god datorvana och goda kunskaper i det svenska språket. Utbildning och/eller erfarenhet som chef eller ledare är starkt meriterande. Vi tillämpar personlighet- och problemlösningstest som underlag i urvalet, vilket tillsammans med CV avgör vilka som går vidare till intervju.

Övrigt
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Katarina Planhammar Hörberg
Telefon 0470-58 78 51
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (7 dagar kvar)