Avdelningschef för medicinska sekreterare på medicinkliniken Växjö

Avdelningschef för medicinska sekreterare på medicinkliniken Växjö

Om arbetsplatsen
Medicinkliniken i Växjö är en av de största klinikerna i Region Kronoberg, med ca 400 medarbetare. Vår vision är att vara den bästa medicinkliniken. För att uppnå denna vision arbetar vi enligt våra tre grundelement robust, säker och stolt: * Robust står för verksamhetsperspektivet; vi vill ha en stabil och trygg verksamhets som står stadigt trots yttre påfrestningar och belastningar. * Säker står för patientperspektivet; våra patienter ska mötas av säker och tillgänglig vård och ett säkert omhändertagande. * Stolt står för medarbetarperspektivet; vi vill att våra medarbetare ska vara stolta över hur vi tar hand om våra patienter och om varandra. Tillsammans skapar vi den bästa medicinkliniken! Vi söker nu en avdelningschef för medicinklinikens sekreterarenhet. De medicinska sekreterarna står för en effektiv och professionell vårdadministration och ansvarar för den medicinska dokumentationen kring patienten. Du kommer att vara närmsta chef för ca 25 medarbetare. Region Kronobergs chefer är modiga och motiverade ledare. I din ledarroll har du förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget. Genom att du agerar konsekvent och visar tillit till medarbetarna skapar du engagemang och delaktighet, nytänkande och kreativitet. I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Arbetsuppgifter
I rollen som avdelningschef har du personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du ä en viktig del i utvecklingen av verksamheten då det ingår i din roll att strategiskt leda och utveckla den dagliga operativa verksamheten och dess medarbetar mot uppsatta mål. Som ledare inspirerar och stödjer du dina medarbetare, samt ser till att de får en god arbetsmiljö och den kompetensutveckling som behövs. Du främjar en kultur som stödjer Region Kronobergs värdegrund; respekt för människan. Din närmsta chef är klinikens verksamhetschef och du ingår i medicinklinikens ledningsgrupp tillsammans med nio avdelningschefer, verksamhetsutvecklare, omvårdnadschef, och verksamhetschef. Tillsammans arbetar ni aktivt med att utveckla och leda verksamheten mot uppsatta mål. Vi erbjuder dig: - En stor möjlighet att påverka och utveckla arbetet på medicinkliniken Växjö - Ett omfattande introduktionsprogram för dig som ny chef i Region Kronoberg - Interna och externa chefsutbildningar och möjlighet till personlig utveckling

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker innehar en utbildning som medicinsk sekreterare, eller motsvarande. Det är också meriterande om du tidigare har arbetat som ledare med personalansvar. Vi söker dig som: - Driver nya initiativ inom och utanför ramarna för sitt eget arbete. - Initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser - Förmedlar både egna och andras idéer om hur organisationen kan förändras. - Förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma. - Drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Vi tillämpar personlighet- och problemlösningstest som underlag till urvalet, som tillsammans med CV avgör vilka som går vidare i processen.

Övrigt
Intervjuerna kommer att hållas på följande datum: 18/3 24/3 Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Mer info
Kontaktperson Thomas Aronsson
Telefon 0470-58 81 22
Område Växjö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.regionkronoberg.se/
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (3 dagar kvar)